Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 16. szombat
Boldog névnapot Gusztáv nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Hivatásos Jazz-rajongó
Márton Attila - Hivatásos Jazz-rajongó
Márton Attila
Hivatásos Jazz-rajongó

kiadó: Retkes Attila Kult. Értékteremtő Kft.
cikkszám: 11188496
ISBN: 9786158047425
megjelenés: 2016-12-19
Nincs készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
Márton Attila, azaz a „hivatásos jazzrajongó” - mérnöki és külkereskedői pályája mellett - az elmúlt évtizedekben számtalan jazztémájú újságcikket írt. A szerző arról híres, hogy minden jazzmuzsikust jól ismer, minden koncerten ott van, és övé az ország egyik legnagyobb jazzlemez- és könyvgyűjteménye. Írásaival nagymértékben hozzájárult a magyar nyelvű jazzirodalomhoz. Rendkívüli ismeretanyagra tett szert, amit készségesen oszt meg a sokoldalú, széles látókörű szerző. Több évtizedes munkásságából kapunk ízelítőt ebben az érdekes, olvasmányos kötetben.
Az írások többnyire a hazai jazz képviselőivel vagy a külföldi karriert befutott magyar származású művészekkel foglalkoznak. A könyvben megelevenedik a Hegyvidék (XII. kerület) jazzélete; a szerzőnek a kerület díszpolgáráról, a három éve elhunyt nagyszerű zongorista-zeneszerzőről, Vukán Györgyről szóló írásai is megjelennek. (Márton Attila könyvének megjelenését támogatta: a Hegyvidéki Önkormányzat.) Évfordulós megemlékezések után következnek a Márton Attila által készített interjúk, amelyek között megtalálhatjuk a hazai jazz legismertebb képviselőivel, illetve néhány - jazztörténeti fontosságú - amerikai személyiséggel folytatott beszélgetéseit. Az Erkel-színházi régi jazzkoncertekről szóló és a külföldön látott-hallott jazzeseményekkel foglalkozó beszámolók is helyet kaptak a kötetben. A Hangjegyzetben, a Gramofonban és a Demokratában megjelent több száz lemezkritikából válogatta ki a szerző a legfontosabbakat. Jazzvonatkozású könyvekről és fotókiállításokról publikált írások, valamint a szerzővel készült életút-interjú teszi teljessé a kötetet.

Tulajdonságok:
terjedelem: 452 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román