Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 22. csütörtök
Boldog névnapot Előd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Álomidő
Jánk Károly - Álomidő
Jánk Károly
Álomidő

kiadó: Bookart
cikkszám: 11188593
ISBN: 9786068351810
megjelenés: 2016-12-21
készlet: Raktáron
Ár: 3290 Ft
webes rendelés esetén: 2961 Ft
 
Leírás:
"valahol egy mellékszálon
leng a szívem nagyon távol."

Igen, így élünk: mellékszálakon. Sok életünk van: rengeteg lehetséges, még több lehetetlen. Valódi talán nincs is köztük. Álomidő. Örök átmeneti helyzet. Ezt az érzést budapesti lakosként mindig is jól ismertem, mégis egy olyan költő fogalmazta meg nekem igazán pontosan, aki a Partiumban él, országok, tájak, tartományok, vallások, történelmek határán: Jánk Károly.
Ez a könyv az ő életművének a legjavát tartalmazza a kilencvenes évek elejétől máig. Bölcs és szép versek a fiatalkori bűvös fílingektől a férfikori létösszegző költeményekig. Történhet-e jobb dolog versolvasás közben annál, hogy összetévesztjük a saját emlékeinket a költőéivel? Velem ez történt: az én körmömig kopott el a pálca a rácsos kerítés hézagaiban, és én raktam ki rizsből Angliát.
Megnyugtató érzés tudni, hogy él és gondolkozik valaki a távolban - ha kell, akkor helyettem is. Aki rajta tartja a szemét minden fontos dolgon. A hi-tech világirodalmon és az üvegbeváltókon a kukáknál. Az öreg árnyékon a világ végén. És rajtam, rajtunk, mindannyiunkon: az énlakókon. Jánk Károlynak hívják, nagyszerű költő. És rokon.
Kemény István

Tulajdonságok:
terjedelem: 198 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román