Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 23. szombat
Boldog névnapot Zelma, Rajmund nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Hídépítők legyenek az emberek - Rudolf Steiner és Helmuth von Moltke az új Eur
Meyer, Thomas (szerk.) - Hídépítők legyenek az emberek - Rudolf Steiner és Helmuth von Moltke az új Eur
Meyer, Thomas (szerk.)
Hídépítők legyenek az emberek - Rudolf Steiner és Helmuth von Moltke az új Eur

kiadó: ABG Rent
cikkszám: 11189035
ISBN: 9789638997951
megjelenés: 2017-02-14
Készleten
Ár: 1900 Ft
webes rendelés esetén: 1710 Ft
 
Leírás:
Ha Európa ezekben a dolgokban továbbra is vak marad, mondta R. Steiner 1917. 11. 16-án, akkor szegény Európa úgy fog járni, mint Görögország Rómával. Ez nem történhet meg, a világot nem szabad földrajzilag amerikanizálni. De ezt előbb meg kell érteni. Nem szabad olyan könnyedén venni a dolgokat, mint ahogyan ma sokan teszik. Arra van szükség, hogy amit szellemtudománynak nevezünk, az bejusson a társadalmi és politikai elképzelésekbe is. Mert Amerika arra törekszik, hogy mindent mechanizáljon, mindent a tiszta naturalizmus területére űzzön, Európa kultúráját fokozatosan eltörölje a földről. Nem képes mást tenni!

Az, hogy ha nem képes mást tenni, ténylegesen az európai kultúra teljes eltörléséhez vezethet, igazi európai szemlélet szerint egyáltalán nem Amerikától függhet. Attól függ, hogy a frázisszerűvé vált közép-európai kultúra a közeljövőben fel akar-e emelkedni a valódi szellemiséghez, a valódi szellemi élethez. Hogy a "terror elleni küzdelem"-ről vagy a helyesírási reformokról szóló, a szellemet elkábító vitákat felváltják-e a helyes gondolkodásra és a bátor szellemi megismerésre tett igazi erőfeszítések.
Bárcsak hozzájárulna ez a kis könyv a hatalmas világtörténelmi és világpolitikai szempontok iránti érdeklődés erősödéséhez Közép-Európában, ameddig még van mit eldönteni Európában.

Tulajdonságok:
terjedelem: 112 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Wirth-Veres Gábor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román