Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 28. szerda
Boldog névnapot Simon, Szimonetta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Átkötések
Nagy Csilla - Átkötések
Nagy Csilla
Átkötések

kiadó: Media Nova M - Nap Kiadó
cikkszám: 11189513
ISBN: 9788089734153
megjelenés: 2016-03-24
készlet: Raktáron
Ár: 1800 Ft
webes rendelés esetén: 1620 Ft
 
Leírás:
Nagy Csilla (1981) irodalomtörténész, kritikus, a MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének munkatársa, az Irodalmi Szemle szerkesztője. A Miskolci Egyetemen szerzett PhD-fokozatot (2012). Korábban a Palócföld folyóirat szerkesztője (2009-2015) és a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem vendégtanára (2011-2016) volt.

Korábbi kötetei: Magánterület (válogatott kritikák, tanulmányok, Palócföld Könyvek, 2008), Megvont határok. Tér, táj, énkoncepció József Attila és Szabó Lőrinc 1930-as évekbeli költészetében (tanulmánykötet, Ráció Kiadó, 2014)

"Az elsődleges cél irodalomtörténeti: a szövegekkel való foglalatoskodás tétje minden bizonnyal az, hogy napjaink irodalmi irányzatait, tendenciáit, dinamizmusait feltárja, és valamilyen olvasat, elbeszélés mentén, egyfajta rendszerben tegye elgondolhatóvá azokat. De míg a "hagyományos" irodalomtörténeti megközelítés számára "a múlt szövegei és jelenségei értelmezendők, jelek, a jelenéi pedig értelmezők, jelentésadó (jelentésfeltáró) eljárások", addig a kortárs irodalom kutatója olyan szövegekre koncentrál, amelyek éppen most íródtak, tekintete mindig olyan eseményekre vetül, amelyek éppen most mentek végbe, és mint ilyenek, szerves részei, adott esetben előzményei a jelenleg is zajló folyamatoknak. Az irodalomtörténet-írás metodikája ebben az esetben nem nélkülözheti a második, a kritikai attitűdöt..."

Tulajdonságok:
terjedelem: 197 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Kaleidoszkóp könyvek 27.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román