Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 26. hétfő
Boldog névnapot Dömötör nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Egy élet a kereszténydemokráciáért - Kovács K. Zoltán válogatott írásai
Kovács K. Zoltán - Egy élet a kereszténydemokráciáért - Kovács K. Zoltán válogatott írásai
Kovács K. Zoltán
Egy élet a kereszténydemokráciáért - Kovács K. Zoltán válogatott írásai

kiadó: Barankovics István Alapítvány
cikkszám: 11189622
ISBN: 9789636937478
megjelenés: 2017-03-29
készlet: Raktáron
Ár: 4500 Ft
webes rendelés esetén: 4050 Ft
 
Leírás:
1947 nyárutójának egy éjszakáján zörgettek a fiatal mezőgazdász ablakán. A hírhozó annyit mondott: Zoli te is bejutottál. Ez a mondat egész más irányt szabott a mosonmagyaróvári agráregyetemen karrierjét éppen csak elkezdő 24 éves tanársegéd életének. A Demokrata Néppárt legfiatalabb képviselőjeként így vált a Magyar Országgyűlés tagjává. Sorsa innen kezdve viharos, sokszor tragikus közelmúltunk hű lenyomata. Kovács K. Zoltán egy életre elkötelezte magát a kereszténydemokrácia eszméjének szolgálata mellett. Képviselőtársai, elsősorban a párt vezetője, Barankovics István mély hatást gyakoroltak rá, szellemi hagyatékuk őrzését, továbbvitelét élethívatásának tekintette. Kényszerű emigrációja 1949-ben újabb meghatározó fordulatot jelentett számára. Viszontagságos évek után Münchenben lelt otthonra, és lett a Szabad Európa Rádió szerkesztője, műsorvezetője Zoltán Károly néven. Szervezőkészsége a kényszerű távollétben bontakozott ki igazán, és vált a kereszténydemokrata, konzervatív irányzatú magyar emigráció egyik tartóoszlopává. A világpolitika szerencsés változása újabb fejezetet nyitott Kovács K. Zoltán életében. A rendszerváltoztatás során aktívan részt vett az újraalakuló Kereszténydemokrata Néppárt szervezésében. Sokirányú műveltsége számos területen tette nélkülözhetetlenné: elindította a KDNP belső újságját, meghatározó szereplője lett a párt programalkotó munkájának - elsősorban a mezőgazdaság és a külpolitika területén. Létrehozta a Barankovics István Alapítványt, és könyvek, kiadványok megjelentetésével, előadások szervezésével jelentős szerepet vállalt a kereszténydemokrata eszme minél szélesebb körben történő hazai megismertetésében.

Ez a kötet ennek a rendkívül színes, sokrétű életútnak egyfajta lenyomata. A több mint fél évszázadot átfogó írások érvényesek, érdekesek a mai olvasók számára is. A könyv lapjairól pedig sugárzik szerzőjük gránitszilárdságú erkölcsi tartása, amely méltán vívta ki környezete máig ható mély tiszteletét.

Tulajdonságok:
terjedelem: 576 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román