Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. május 10. hétfő
Boldog névnapot Ármin, Pálma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A tökéletesség útja
Avilai Szent Teréz - A tökéletesség útja
Avilai Szent Teréz
A tökéletesség útja

kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek - Jel
cikkszám: 11189650
ISBN: 9786155147449
megjelenés: 2014-05-12
Nincs készleten
Ár: 3400 Ft
webes rendelés esetén: 3060 Ft
 
Leírás:
"Uram! Taníts meg minket imádkozni!" (Lk 11,1) – kérlelte Jézust egyik tanítványa, mire a Mester elmondta imáját, a Miatyánkot.
"Madre, írj nekünk valamit a belső imáról!" – ismételte újra és újra kérését a négy novícia, akik 1562. augusztus 24-én, az avilai Szent József kolostor alapításának felejthetetlen napján öltöztek be a Kármel szent ruhájába. Teréz végül engedett a kérésnek, és hozzákezdett A tökéletesség útja megírásához. Szívéből és szerzetesi tapasztalatából fakadt ez a mű, amelyben pontos és ihletett szavakkal szól a belső ima alapjairól, a kármelita nővérek életeszményéről - s a hetvenhárom fejezetből huszonnyolcat a Miatyánk elemzésére szán.
Fray Luis de León - híres Ágoston-rendi szerzetes, egyetemi tanár, Szent Teréz műveinek első kiadója – vallomása szerint "amikor Madre Teresa szövegeit olvasom, tele vagyok csodálattal és gyakran úgy érzem, hogy általa maga a Szentlélek beszél..."
Bár Teréz a művet kifejezetten nővérei kézikönyvének szánta, az mégsem csak a kiválasztott keveseknek szól, hanem mindazoknak, akik életük útján az élő Isten felé tartanak.

Tulajdonságok:
terjedelem: 270 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Dr. Sajó Tamás, Templom Kata
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román