Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 21. szerda
Boldog névnapot Orsolya nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Tom Hanks a vizek felett
Haklik Norbert - Tom Hanks a vizek felett
Haklik Norbert
Tom Hanks a vizek felett

kiadó: Scolar
cikkszám: 11189795
ISBN: 9789632447131
megjelenés: 2017-04-10
készlet: Raktáron
Ár: 2750 Ft
webes rendelés esetén: 2475 Ft
 
Leírás:
A Tom Hanks a vizek felett folytatja a korábbi két Haklik-novelláskötet stílusát - mégis másképpen. Bizarr, szinte szürreális vagy épp realista történetei mintha ég és föld között lebegnének. Ám ez a lebegés nem statikus - viharos sebességgel suhanunk ide-oda, emelő termikekbe keveredünk, máskor meg zuhanunk a talaj felé… Néhol le-leszáll Haklik hőlégballonja, hogy alaposan elmélázhassunk egy-egy sors fölött és bekukkantsunk mások lélekablakán, vagy villámsebesen felemelkedik, hogy madártávlatból szemlélhessük a világot. S a helyszínek között is repülünk: hol egy amerikai kisváros fölött találjuk magunkat, hol Erdély bérceinek magasában, hol a Cseh-Felföld egén. Változatos az írói eszköztár is - olykor tárcanovellát idéző részeket és fiktív újságcikket is becsempészik a szerző, máskor internetes mémekkel és chatrészletekkel dolgozik, folytatva a Big Székely Só narrációjának újszerű elemeit. A tematika a sikerregény világát megidéző székely "mesétől" a multinacionális cégek miliőjéig terjed, de háborús és 56-os történetet is olvashatunk.

Újdonságot jelent az önéletrajzi ihletésű novellák sora, például a Szent István Emlékév novellapályázatán első díjat nyert Amerikai palacsinta, amely egy amerikai út apropóján idézi fel egy kisiskolás szemszögéből a kapitalizmus beköszöntését.

Olyan ez kötet, akár egy sokrétű Best of-album, melynek mégis minden zeneszámában ugyanaz a zenekar mutatja meg, mi minden rejlik a repertoárjában.

Térey János fülszövege:
Akár a könnyűzenének, a politikának vagy a sportnak, a magyar irodalomnak is megvannak a maga visszatérői. Haklik Norbert legutóbbi szépprózai munkája bő tíz éve jelent meg. Szerzője nem töltötte tétlenül az elmúlt éveket. Miközben egy nemzetközi cég munkatársa Csehországban, ízig-vérig megmaradt magyar írónak. Ráismerni. Új kezdet? Nem. Szerves folytatás.

A Tom Hanks a vizek felett annyiban hasonlít a valóságos első könyvekre, hogy írásai - témájukat és helyszínüket tekintve - tucatnyi irányba ágaznak el. Annyiban nem, hogy karakteres hang és kiforrott látásmód köti össze őket. Haklik első itteni elbeszélése romantikus legenda a kutyanevű medvéről. A szerző ugyanazon a kárpáti tájon veszi föl a fonalat, ahol székely valóságshow-jával elejtette. De akad történelmi idősíkokat mozgató elbeszélés, telekommunikációs fantasy és önéletrajzi ihletésű, krimibe forduló emlékezés egy napilap szerkesztőségére, s így a közéleti újságírásban eltöltött évekre.

Bosznia, Szerbia, Atlanta és Berlin. Az égbolton léghajó, nem is egy. Polifon és poliglott könyv. Akkurátus, pattanásig feszített mondatokban beszél. De miről? Eddig is tudtuk, hogy a szövetséges légierő Frantic Joe hadművelete 1944 nyarán sokunk későbbi szülővárosát érintette fájdalmasan. Éreztük, hogy az első gofri íze, úgy 1986 táján, egyben a szabadságé is. De vajon kiderül, hogy a legelső és fölülmúlhatatlan - talán túlságosan tökéletes - Csillagok háborúja-trilógiát valóban egy nálunk fejlettebb civilizáció hagyta-e ránk dokumentumként?

Tulajdonságok:
terjedelem: 159 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román