Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. szeptember 24. csütörtök
Boldog névnapot Gellért, Mercédesz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Kultúrák háborúi és más harcok
Kolakowska, Agnieszka - Kultúrák háborúi és más harcok
Kolakowska, Agnieszka
Kultúrák háborúi és más harcok

kiadó: Örökség Kultúrpolitikai Intézet
cikkszám: 11189907
ISBN: 9786158015660
megjelenés: 2017-04-18
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
"A manapság divatos különböző ortodoxiákat és ezek következményeit írtam le a leggyakrabban; az utóbbiak közül az az egyik leglényegesebb és a legaggasztóbb, hogy gyorsan fogyatkozik a tér aközött, amit muszáj, és aközött, amit nem szabad. Sokasodnak a "jogok" ("jogosultság" értelemben), szűkül a szabadságjogok érvényességi köre, egyre inkább sérül a szólásszabadság. A "tolerancia", a "sokszínűség" és a "multikulturalizmus" nevében, meg hogy ne sértsünk meg senkit, különös tekintettel az etnikai kisebbségekre, mindenekelőtt a muszlimokra - korlátozzuk vagy egyenesen elvetjük a demokratikus szabadságjogokat és a liberális értékeket. Tönkretesszük az oktatást, a tudományt, az egyetemeket. Ezeken és a 20-21. század fordulójának más csapásain elmélkedem. A legtalálóbb címszó, amely az említett jelenségek egészét felöleli, talán az "ideológia" vagy inkább az "új és rég utópiák" lenne.
Hat éve jelent meg ez a könyv Lengyelországban, de most, amikor ezeket a szavakat írom a magyar olvasóknak, sajnos azt kell látnom, hogy nem változott semmi. Mindezek az aggasztó és elkeserítő jelenségek - a globális felmelegedés iparága, a radikális iszlám és a terrorizmus, a palesztinbarát baloldal antiszemitizmusa, a multikulturalizmus és a "gender" ideológiája, a minden politikailag nem korrekt közlemény cenzúrázására tett kísérletek - még aggasztóbbak és elkeserítőbbek. Egyre gyakrabban próbálnak cenzúrázni, különösen az egyetemeken; még jobban összeszűkült a tér a tiltott és a kötelező között. Szomorúsággal vegyes elégedettséggel jelenthetem ki, hogy nem avult el a könyv: továbbra is aktuális minden ügy, amely itt szóba kerül."
(Részlet a szerző magyar kiadáshoz írt előszavából)

Tulajdonságok:
terjedelem: 291 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Németh Orsolya, Pálfalvi Lajos, Reiman Judit
sorozat: Nyugat-eurázsiai idő
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román