Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 26. hétfő
Boldog névnapot Dömötör nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
PST (Public - Street - Tactical) - Sugár János public art tevékenysége
PST (Public - Street - Tactical) - Sugár János public art tevékenysége

PST (Public - Street - Tactical) - Sugár János public art tevékenysége

kiadó: Tranzit.hu
cikkszám: 11189930
ISBN: 9786158056601
megjelenés: 2017-04-19
készlet: Raktáron
Ár: 5250 Ft
webes rendelés esetén: 4725 Ft
 
Leírás:
Sugár János public art tevékenységét bemutató könyv története 2006-ra, illetve annál korábbra, 1993-ra, a Sztriptíz című munkájához nyúlik vissza. A Városház utca egyik épületén, a nyolcvanas évekből származó "Sztriptíz" graffiti bronzba öntésének terve először a Polifónia: A társadalmi kontextus mint médium a kortárs magyar képzőművészetben című kiállításra készült, majd a kivitelezés hiányában, 2006-ban a tranzit.hu Meg nem valósult művek című felhívásának nyertes pályaműve lett Sugár Sztriptíz projektje. Azonban az újbóli sikertelen engedélyeztetési tárgyalások miatt, a kétezres években is kudarccal zárult a terv megvalósítása. Ezek után született meg a könyv ötlete, amely Sugár Jánosnak azokat a műveit és projektjeit gyűjti össze, amelyek - a Sztriptízhez hasonlóan - elsősorban nem a művészeti közeg, hanem a városi, köztéri nyilvánosság számára készültek.

A tranzit.hu gondozásában megjelent PST (Public - Street - Tactical) Sugár János public art tevékenysége című magyar-angol nyelvű kiadvány egyszerre kívánja elhelyezni Sugár János public art gyakorlatát egy nemzetközi keretrendszerben, a hazai sajátságokat is szem előtt tartva, valamint sorra venni a PST gyűjtőfogalma köré sorolható műveit, újraértelmezve, olyan, a nyolcvanas években készült munkáit is, mint a Gyorskultúra (1984-1988) vagy a Perzsa séta (1985).

Tulajdonságok:
terjedelem: 135 oldal
borító: puhatáblás
nyelv: magyar-angol
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román