Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 24. szombat
Boldog névnapot Salamon nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Emberkereskedők
Napoleoni, Loretta - Emberkereskedők
Napoleoni, Loretta
Emberkereskedők

kiadó: HVG Kiadó Zrt.
cikkszám: 11189941
ISBN: 9789633044490
megjelenés: 2017-04-20
készlet: Nincs készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
A dzsihádista szervezetekkel összefonódó embercsempész csoportok bevándorlók és menekültek áradatát juttatják el Európába. Ezt a sok milliárd dolláros üzleti hálózatot több mint egy évtized alatt építették fel fegyveres szervezetek és bűnbandák az elrabolt külföldiekért követelt váltságdíjakból.
Loretta Napoleoni, Az iszlamista főnix című bestseller szerzője ezúttal nemcsak az emberrablás és az embercsempészet közötti összefüggést leplezi le, hanem a terrorizmus új jelenségét, a bűnözői dzsihádizmust is bemutatja. Izgalmas könyve, az Emberkereskedők menekültekkel, emberkereskedőkkel, a váltságdíjjal kapcsolatos alkudozásokban és mentőakciókban aktívan részt vevő túsztárgyalókkal, terrorelhárító szakértőkkel, a biztonsági szolgálatok tagjaival és egykori túszokkal készített exkluzív interjúkra épül.

"Loretta Napoleoni felfedi előttünk azt a nyugtalanító folyamatot, amelynek során az évi több millió dolláros forgalmat bonyolító közel-keleti bűnöző és dzsihádista emberrabló-hálózatok az Európába irányuló menekültcsempészet még jövedelmezőbb üzletére nyergelnek át. Az emberkereskedők havonta mintegy 100 millió dollárt csikarnak ki kétségbeesett családok tízezreitől. Ezek az emberkereskedők pedig a mi teremtményeink, az ipari méreteket öltő halál és pusztítás logikus következményei, a működésképtelenné vált államok és az eluralkodó káosz termékei. Mi vagyunk a felelősek. És a kielégíthetetlen mohóság, amelyet ezekbe a két lábon járó ragadozókba oltottunk, nem fog megelégedni az emberrablással és emberkereskedelemmel. Ez jelenti az új világrendet."


Napoleoni, Loretta
Az 1955-ben született Napoleoni karrierjét közgazdászként kezdte. Miután a kilencvenes években lehetősége nyílt a Vörös Brigádok több tagjával interjút készíteni - őt is meglepetésként érte a hír, hogy egy gyermekkori barátjából vált terrorista -, kezdte el kutatni a terrorista szervezetek összetett közgazdasági és pénzügyi struktúráját, és a téma nemzetközileg elismert szakértője lett. A Club de Madrid terrorizmusfinanszírozás elleni csoportjának vezetőjeként nagy szerepe volt abban, hogy a világ számos államfőjének közreműködésével megkezdődött a terrorhálózatok finanszírozását gátló stratégia kidolgozása. Írásai a terrorizmusról és a pénzmosásról rendszeresen jelennek meg számos lapban az El Pais-tól, a The Guardian-on át a Le Monde-ig, 2009-ben pedig a TED-előadást is tartott a témában. Szakértőként rendszeresen megjelenik a CNN, a Sky és a BBC műsoraiban és világszerte tart előadásokat közgazdaságtan, terrorizmus és pénzmosás témakörben.
Eddig megjelent könyvei: Modern Jihad (2003); Terror Inc. (2004); Insurgent Iraq (2005); Terror Incorporated (2005); Rogue Economics (2008); Terror and the Economy (2010) and Maonomics: Why Chinese Communists Are Better Capitalists Than We Are (2011).
A HVG Könyveknél eddig megjelent könyvei: Az iszlamista főnix (2015), Emberkereskedők (2017).

Tulajdonságok:
terjedelem: 319 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Pétersz Tamás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román