Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 21. csütörtök
Boldog névnapot Ágnes nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ecco homo
Nietzsche, Friedrich - Ecco homo
Nietzsche, Friedrich
Ecco homo

kiadó: Göncöl
cikkszám: 11190224
ISBN: 9789639183377
megjelenés: 2003-05-05
Nincs készleten
Ár: 1995 Ft
webes rendelés esetén: 1796 Ft
 
Leírás:
Friedrich Nietzsche a német kultúra óriása szakít a német filozófia hagyományaival, és a modernség előfutáraként lázadó lángelmével minden korábbi értéket lerombol. Életműve mindmáig világszerte talányt és kihívást jelent minden jelentős gondolkodónak, filozófusnak, teológusnak és művésznek. Nevével éltek és visszaéltek politikai irányzatok és politikai demagógok egyaránt.

Vajon miként látja önmagát a "minden érték átértékelője"?
Negyvennégy évesen megírja az Ecce homo című önéletrajzi esszét, életének és munkásságának páratlan értékű, végső számadását. Ebben a kis írásban elsősorban önmagát vizsgálja: az embert és a gondolkodót. Méltatja életművének minden fontos állomását és darabját, tükröt tart nem csupán önmaga, hanem az egész emberiség elé, és kétségbeesve igyekszik felhívni a figyelmet a világot felforgató, romboló-újító tanítások jelentőségére és veszélyeire.
Nietzsche a mű nyomdai korrektúrájának javítása közben, 1889. január első napjaiban súlyosan megbetegszik. Tíz esztendeig él még elborult elmével - kivárja annak az évszázadnak az eljövetelét, amely az istenek közé emeli és porig alázza.

Tulajdonságok:
terjedelem: 146 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Horváth Géza
megjegyzés: harmadik, átdolgozott kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román