Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 26. kedd
Boldog névnapot Vanda, Paula nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Túl a szubkultúrán, és vissza - Populáris zenei színterek, műfajok és az...
Tófalvy Tamás - Túl a szubkultúrán, és vissza - Populáris zenei színterek, műfajok és az...
Tófalvy Tamás
Túl a szubkultúrán, és vissza - Populáris zenei színterek, műfajok és az...

kiadó: Szépmesterségek Alapítvány
cikkszám: 11190808
ISBN: 9786155355202
megjelenés: 2017-06-07
Készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Ez a könyv nem a zenéről szól. Hangokat, ritmusokat, dallamokat, kompozíciókat nem fogok elemezni a soron következő fejezetekben, ahogy nem fogok értékelni zenekari vagy előadói életműveket, műfajokat sem. Ez a könyv arról szól, ahogy bizonyos hangzások, művek stílusokká és műfajokká állnak össze a kultúra, média és a technológia hálózataiban. Arról, ahogy a zene értelmezései mentén emberi kapcsolatok, közösségek, színterek, szubkultúrák jönnek létre és kerülnek összeütközésbe egymással: a zene társas életéről.
Tófalvy Tamás

"A megfontoltság szép erény, de általában unalmasabb szövegeket eredményez, mint a szélsőséges álláspontok. Tófalvy Tamás viszont nagyon megfontoltan halad és elemez, mégis jóval izgalmasabb és eredetibb, mint az általa cáfolt szélsőséges álláspontok internet és zene kapcsolatáról."
Rónai András

"Éles elme, nemzetközi látókör, a vizsgált problémák alapos ismerete."
Havasréti József

"Gazdag elméleti és analitikai apparátust és naprakész tárgyi tudást mozgósít a zenei közösségek, a média és a technológia gyorsan változó egymásra hatásának árnyalt értelmezésében, továbbá mindezt krisztálytisztán megformált tudományos, de zsargonmentes prózában tárja az olvasó elé."
Szemere Anna

Tófalvy Tamás kultúrakutató és kommunikációs szakember. A BME Szociológia és Kommunikáció Tanszékének egyetemi adjunktusa, az MTE főtitkára és az MTA Médiatudományi Kutatócsoportjának tagja. Másfél évtizede foglalkozik a populáris zene kultúrájával és társadalmi közegével: írt kritikákat, cikkeket és tanulmányokat magyar és nemzetközi lapokba, a Zenei Hálózatok Egyesület és az IASPM magyar szervezetének társalapítója és elnöke volt, előadott zenéről sok hazai konferencia és egyetem mellett Nagy-Britanniában, Portugáliában és Brazíliában is.

Tulajdonságok:
terjedelem: 210 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Műút-könyvek 031
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román