Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 13. csütörtök
Boldog névnapot Ipoly nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Hatalom, adó, jog - Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról
Hatalom, adó, jog - Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról

Hatalom, adó, jog - Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról

kiadó: MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Törttud. I.
cikkszám: 11192031
ISBN: 9789634160786
megjelenés: 2017-09-06
készlet: Utolsó darab!
Ár: 4290 Ft
webes rendelés esetén: 3861 Ft
 
Leírás:
Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetében működő Középkori Magyar Gazdaságtörténet Lendület Kutatócsoport második tanulmánykötetében közreadott, szerteágazó témákat feldolgozó tanulmányok mindegyike szorosabb vagy lazább szállal kötődik a középkori magyar gazdaságtörténethez. Éppen ezért nemcsak a városi adózás vagy a pénzügyigazgatás intézményeinek és szereplőinek története villan fel, hanem az Árpád-korban használt mérlegek és mérlegsúlyok vagy a bányavárosok lakóinak lelki életét meghatározó szentkultusz vizsgálata is. A kötet lapjain megelevenedik a középkori élet sokszínűsége: az akkor élt emberek mindennapjai, használati tárgyai, gondolkodásmódja, valamint az a szűkebb és tágabb tér, amely keretekbe foglalta életüket, a piactól a városon és a megyén át a Magyar Királyság egészéig, sőt annak határain is túl. Az ország ezer szállal kötődött környezetéhez, külföldi luxustárgyak éppúgy eljutottak a Kárpát-medencébe, mint ahogy a magyar föld kincsei is utat találtak Európa piacaira. A kötet olvasóját avatott szakemberek - történészek, régészek, numizmaták és művészettörténészek - kalauzolják el egy régmúlt kor világába.

A kutatócsoport előző tanulmánykötete Pénz, piac, posztó. Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról címmel jelent meg 2016-ban az MTA BTK TTI kiadásában.

Tulajdonságok:
terjedelem: 601 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Magyar Történelmi Emlékek - Értekezések
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román