Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 24. vasárnap
Boldog névnapot Timót nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A közlegelők komédiája - A közösségek újrafelfedezése mint kiút az ökológiai...
Takács-Sánta András - A közlegelők komédiája - A közösségek újrafelfedezése mint kiút az ökológiai...
Takács-Sánta András
A közlegelők komédiája - A közösségek újrafelfedezése mint kiút az ökológiai...

kiadó: L'Harmattan
cikkszám: 11192352
ISBN: 9789634143154
megjelenés: 2017-09-27
Nincs készleten
Ár: 1800 Ft
webes rendelés esetén: 1620 Ft
 
Leírás:
Az ökológiai válság mindnyájunk életminőségét fenyegeti. Ha el akarjuk kerülni, hogy az éghajlatváltozás, az élővilág elszegényedése vagy a talajpusztulás katasztrófákhoz vezessen, alaposan változtatnunk kellene életmódunkon. A könyv fő állítása szerint mindehhez az egyik legfontosabb, ám mindeddig igencsak elhanyagolt lépés a közösségek újrafelfedezése lenne. A kötet vezérfonala a számos tudományterületen használt, a környezeti problémákra is remekül alkalmazható "közlegelők tragédiája" tanmese - ám friss szemmel tekint erre a modellre. Hogyan segíthetnek helyi közösségek komédiába fordítani a tragédiát, vagyis az ökológiai válságot? Mit tanulhatunk mindehhez két távoli sziget lakóitól? Mi jellemzi azokat a hazai ökofalvakat és más helyi ökoközösségeket, amelyek már elindultak ezen az úton?

Takács-Sánta András (1974) ökológus, az ELTE docense - a Társadalomtudományi Karon a humánökológia mesterszak igazgatója, a Természettudományi Karon a Környezettudományi Centrum munkatársa. A helyi ökoközösségeket segítő Kisközösségi Program szakmai vezetője. Korábbi könyve Bioszféra-átalakításunk nagy ugrásai címmel jelent meg a L'Harmattan Kiadónál.

Tulajdonságok:
terjedelem: 108 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Környezet és Társadalom
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román