Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 19. kedd
Boldog névnapot Sára, Márió nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az esztétikai hatalom elmélete - Kulturális felszbadítás egy újbarokk korban
Bagi Zsolt - Az esztétikai hatalom elmélete - Kulturális felszbadítás egy újbarokk korban
Bagi Zsolt
Az esztétikai hatalom elmélete - Kulturális felszbadítás egy újbarokk korban

kiadó: Napvilág
cikkszám: 11192521
ISBN: 9789633384060
megjelenés: 2017-10-06
Nincs készleten
Ár: 2400 Ft
webes rendelés esetén: 2160 Ft
 
Leírás:
Nincs hathatós emancipatorikus politikai cselekvés kulturális emancipáció nélkül - ez a könyv központi állítása. A kulturális emancipáció egy újbarokk korban azonban nem jelentheti a modernitás műveltségének és művelődésének visszavárását. Milyen lehetőségek maradnak? Részvételi tömegkultúra és új tudatot teremtő művészet. A kulturális felszabadítás eszköze a képessé tétel, nem pedig az elidegenedés felszámolása.

A szerzőről
Bagi Zsolt (1975) tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen és az Université Paris-Est Créteil Val-de-Marne egyetemen végezte.

Filozófus és irodalmár, legfontosabb művei:
A körülírás. Nádas Péter: Emlékiratok könyve (Jelenkor, 2005)
Az irodalmi nyelv fenomenológiája (Balassi, 2006)
Helyi arcok univerzális tekintetek. Facies localis universi (Műút, 2012)

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Filozófia Tanszékének oktatója, a Politikatörténeti Intézet Társadalomelméleti Műhelyének tagja.

A sorozatról
A Politikatörténeti Intézet Társadalomelméleti Műhelye (PTI TEM) jelenlegi formájában 2015-ben jött létre 11 ösztöndíjas kutató bevonásával, akik azóta rendszeresen vitatják meg egymás és külsős szerzők kutatásait és írásait. 2017 folyamán a Politikatörténeti Alapítvány ismét ösztöndíjpályázatot írt ki, hogy lehetővé tegye új műhelytagok csatlakozását a közös munkához. A Társadalomelméleti Műhely célja, hogy hozzájáruljon a hazai társadalomelméleti, társadalomkritikai gondolkodáshoz, valamint a baloldali tudományos, közéleti diskurzushoz. A műhelyben nagyon sokféle témakör talált otthonra: ideológiák, a poszt-marxizmus, politikai gazdaságtan, demokráciaelmélet, populizmus, ökopolitika, a művészet és az emancipáció kapcsolata, társadalmi igazságosság és szolidaritás, nacionalizmus és így tovább. A tagokat az a társadalomelméleti keretrendszer köti össze, amely folytatni kívánja a valóság megértésének baloldali kritikai hagyományait.

Tulajdonságok:
terjedelem: 195 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: T.E.M. Társadalomelméleti Műhely
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román