Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 25. hétfő
Boldog névnapot Pál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A világhírű Polányiak - Egy elfelejtett család regényes története
Szapor Judit - A világhírű Polányiak - Egy elfelejtett család regényes története
Szapor Judit
A világhírű Polányiak - Egy elfelejtett család regényes története

kiadó: Aura
cikkszám: 11192808
ISBN: 9789637913556
megjelenés: 2017-10-27
Készleten
Ár: 3490 Ft
webes rendelés esetén: 3141 Ft
 
Leírás:
A POLÁNYI CSALÁD
a gazdaságfilozófus Polányi Károly, a tudós és filozófus Polányi Mihály, a Nobel-díjas John C. Polanyi, és a keramikus Zeisel Éva révén vált világhírűvé. Nevük és a századforduló politikai és kulturális életében játszott kiemelkedő szerepük azonban Magyarországon ma már alig ismert. A könyv három nő: a legendás Cecile mama, Polányi Laura és Zeisel Éva köré fűzi a család regényeket megszégyenítő, fordulatos történetét. Követi a Polányiak útját a vilnai és bécsi kezdetektől, a századforduló budapesti szalonjain és progresszív diákmozgalmain, és Sztálin és a Gestapo börtönein át a vezető angol és amerikai egyetemekig.

SZAPOR JUDIT
Budapesten született, az ELTE BTK történelem-esztétika szakán szerzett diplomát és újkori magyar történelemből doktorátust. A Gondolat Kiadó szerkesztőjeként, majd az MTA Történettudományi Intézetében Hanák Péter aspiránsaként dolgozott. 2001-ben a torontói York egyetemen kapott ph.D. fokozatot, 2008 óta a montreáli McGill egyetemen tanít modern európai történelmet.

"...pár nap óta a Maga Mauziját olvasom nagy élvezettel. Nagyon tetszik a könyv, remekül oldotta meg, elsősorban azzal, hogy családtörténetet írt, méghozzá tágabb értelemben. Mispochológiai remekmű."
Litván György történész, az 1956-os Intézet alapító igazgatója

"A szerző gondos kutatásokra alapozva írta meg a Polányi család történetét, középpontjában világszép nagynéném, Polányi Laura - becenevén Mauzi - élettörténetével. Könyve méltó emléket állít egy nagy generáció teljesítményeinek és kihívásainak."
Kari Polanyi-Levitt, professor emerita, McGill University, Montreal

Tulajdonságok:
terjedelem: 259 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román