Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 25. hétfő
Boldog névnapot Pál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A fehér dominikánus
Meyrink, Gustav - A fehér dominikánus
Meyrink, Gustav
A fehér dominikánus

kiadó: Aquarius Kulturális Alapítvány
cikkszám: 11192933
ISBN: 9789638969453
megjelenés: 2017-11-06
Nincs készleten
Ár: 3600 Ft
webes rendelés esetén: 3240 Ft
 
Leírás:
"Csak a lelkünk tökéletesítéséért élünk... Az, ki alkot, mintha halhatatlan lenne és nem azért, hogy elérje a dolgot, mely után kívánsága élénk - ez csupán szellemi vaknak való cél -, hanem a lelke templomépítkezéséért, az megéri a napot. S ha ezer esztendők múltán is, egyszer elmondhatja: akarom és itt áll, amit parancsolok, megtörténik és nem kell hozzá már idő,hogy lassan megérjen. Akkor jött el csak az a pont, ahol minden vándorlások hosszú útja véget ér. Akkor nézhetsz a nap arcába..."

Az ember keresésre való ösztönzöttsége, valamint az a képesség, hogy önmaga számára független ítéletet alkosson a dolgokról, jelentik mindazokat a szempontokat, amik bennünket ma oly erőteljesen megszólítanak, s amiket a Vízöntő korszaknak tulajdoníthatunk.

Gustav Meyrink írásaiban az ember szellemivé válása áll a középpontban. Ebben a legnagyobb jelentőségű a fények kicserélése, és ez az ego valódi Én-né változtatását, a szellemmel való kapcsolat megelevenedését jelenti a gyakorlatban - Meyrink és minden szellemileg törekvő ember számára. Az ego időhöz kötött, gondolati alkotás, vagyis halandó. A valódi Én az ember voltaképpeni középpontja, és halhatatlan, örök.

A fehér dominikánus regénye valódi Énünk keresését és megtalálását mutatja be. Az igaz alkímiát, a "királyi művészet". Azaz alkímiai menyegzőt melynek kiindulópontja, színtere a test, és amely a léleknek (amit a női princípiumnak tekinthetünk) a szellemmel (a férfi princípiummal) való élő egyesülését jelenti. Ennek eredménye egy magasabb egybeolvadás lesz, amelyből megnyilvánulhat az igazi Ember.

Tulajdonságok:
terjedelem: 167 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Moly Tamás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román