Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 26. csütörtök
Boldog névnapot Virág nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Fejezetek a forradalmi háború történetéből
Che Guevara, Ernesto - Fejezetek a forradalmi háború történetéből
Che Guevara, Ernesto
Fejezetek a forradalmi háború történetéből

kiadó: Ezredvég
cikkszám: 11192994
ISBN: 9789631295238
megjelenés: 2017-11-08
Készleten
Ár: 1000 Ft
webes rendelés esetén: 900 Ft
 
Leírás:
Ernesto Che Guevarának a Fejezetek a forradalmi háborúból című írása igaz krónikája a Sierra Maestra hegyei közt vívott harcoknak, annak a két év és 29 napnak, amely a Granma expedíció 1956. december másodikai partraszállásától a kubai forradalom 1959. január elsejei győzelméig eltelt.

A kötet két részből áll: az első részben Che Guevara: Fejezetek a forradalmi háborúból 1963-as, a havannai Unión Kiadónál könyv formában megjelent, a szerző által javított és jóváhagyott szöveg olvasható, amelynek egyes epizódjai eredetileg a kubai forradalmi hadsereg Verde Olivo című hetilapjában kerültek a kubai közönség elé. A második részben azokat az írásokat tesszük közzé, amelyek a forradalom győzelme után újságcikkek formájában jelentek meg ugyanebben a hetilapban, valamint egy-egy mexikói és brazíliai folyóiratban. Ennek következtében az első és a második részben közölt visszaemlékezések természetszerűleg nem követik a forradalmi háború eseményeinek időrendjét.

Tulajdonságok:
terjedelem: 215 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Patkós Judit
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román