Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. június 15. kedd
Boldog névnapot Jolán, Vid nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az ifjú gárda - A világ ifjúsága a KGB és a CIA között 1917-1989
Kotek, Joel - Az ifjú gárda - A világ ifjúsága a KGB és a CIA között 1917-1989
Kotek, Joel
Az ifjú gárda - A világ ifjúsága a KGB és a CIA között 1917-1989

kiadó: Nagyvilág
cikkszám: 11193082
ISBN: 9789638660268
megjelenés: 2005-11-13
Nincs készleten
Akciós ár: 500 Ft
Régi ár: 2990 Ft
 
Leírás:
1966-ban ​a kaliforniai Rampart magazin sorozatban közölt olyan újságcikkeket, amelyek a CIA kapcsolatait tárták fel a legtöbb ifjúsági szervezettel. Ez a felfedezés bombaként robbant.

Hogy megértsük, miért épült be a CIA a diákszervezetekbe, nem Washingtonból, hanem Moszkvából kell kiindulnunk. Moszkvának pontos terve volt. A bolsevikok eszében ötlött fel először, hogy az ifjúságot politikai és ideológiai fegyverként bevessék. 1919 táján a Komintern pontos, mindenre kiterjedő terv szerint mintegy száz ifjú kommunistát szórt szét a kor legfontosabb ifjúsági mozgalmaiban. A sejtkiépítés politikájának következtében 1946-ban a Szovjetunió már vitathatatlanul gyámsága alatt tartotta a fiatalok és a diákok fő világszervezeteit.

A nyugati kormányok igen lassan ocsúdtak fel és szánták rá magukat ellenlépésekre. A hidegháború azonban kedvezett a kihívásnak.

Joël Kotek bemutatja, mivel bűvölték el a Kreml urai a fiatalokat, hogyan mozgatták évtizedeken át az ifjúsági és diákszervezetek életét és munkáját, és miképpen lendült ellentámadásba a CIA. A tanulmány elbeszéli Kelet és Nyugat között az óriási harcot, amelynek tétje az ifjúság.

JOËL KOTEK történész a párizsi Politikai Intézet doktora, a brüsszeli Szabadegyetem tanára. Pierre Rigoulot-val társszerzője A táborok évszázada című nagyszabású munkának.

Tulajdonságok:
terjedelem: 425 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Vajda Lőrinc
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román