Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Identitások és kommunikációs csatornák
Ujvári Hedvig - Identitások és kommunikációs csatornák
Ujvári Hedvig
Identitások és kommunikációs csatornák

kiadó: MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont
cikkszám: 11193127
ISBN: 9789634160915
megjelenés: 2017-11-15
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
Az Osztrák-Magyar Monarchia szigorúan vett német nyelvterületen kívüli német nyelvű periodikáinak tudományos vizsgálata napjainkban a közép-európai kultúrtörténeti kutatások egyik aktuális feladata. Hatalmas anyaga, annak hatástörténete nagyrészt még mindig feltáratlan, tárgyköre jellegénél fogva multidiszciplináris, csak az irodalom felől érkező kutatók részéről feltételezi többek között az irodalomszociológiai, recepcióelméleti és -történeti, valamint a komparatív szemlélet együttes módszertani érvényesítését.

A magyarországi német sajtó kutatására, szisztematikus feltárására irányuló néhány törekvés mellett zömmel inkább csak projektekről, egyéni kutatási teljesítményekről lehet beszámolni. Mivel a magyarországi német sajtót leginkább germanisták kutatják, vizsgálódásuk homlokterében a sajtó irodalomközvetítő szerepének egy adott időszakban való bemutatása, vagy egy-egy jelentősebb személy munkásságának feldolgozása áll. A jelen kötetben közreadott tanulmányok is ebbe az irányba mutatnak: az írások többsége az író, orvos, publicista és cionista Max Nordau (1849-1923) fiatalkori publicisztikájával foglalkozik, és ha kismértékben is, igyekszik bemutatni a hazai német nyelvű sajtó jelentőségét, főleg a Pester Lloyd (1854-1945) első évtizedeit, valamint Herzl Tivadar / Theodor Herzl (1860-1904) újság- és szépírói pályakezdését.

Tulajdonságok:
terjedelem: 141 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Médiatudományi Könyvek
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román