Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 30. péntek
Boldog névnapot Alfonz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A korruptokrácia és a belső gyarmatosítás évei 2012-2016 - Publiciszták, esszék
Bitó László - A korruptokrácia és a belső gyarmatosítás évei 2012-2016 - Publiciszták, esszék
Bitó László
A korruptokrácia és a belső gyarmatosítás évei 2012-2016 - Publiciszták, esszék

kiadó: Argumentum
cikkszám: 11193248
ISBN: 9789634467700
megjelenés: 2017-11-23
készlet: Raktáron
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
"Bitó László kétkultúrás ember.
Ezt a kifejezést a stockholmi professzor, Klein György - Bitóval persze ismerik egymást, a jó emberek mind ismerik egymást - használta először. Azt jelezte ezzel, hogy a humán kultúra emberei nagyon ritkán ruccannak át a természettudományok terrénumára. Fordítva viszont ez nincsen így: a természettudósok zöme, és - tegyük hozzá - értékesebbje otthonos az irodalom, a klasszikus zene, a színház, a képzőművészet világában is."

"Bitó kétkultúrájú ember, vagyis hogy egy.
Gyermekkorában író szeretett volna lenni, de mire eszmélhetett volna, már ki is telepítették a családjával. Később a komlói szénbánya aknáiban, csilletolás közben spekulálhatott az emberi sors forgandóságán. Ötvenhatban elköszönt hazájától, [a Bard College-ban megkezdett] tanulmányait a Columbia Egyetemen komplettírozta, hogy aztán kutatóorvosként a zöld hályog gyógyításában érjen el páratlan eredményeket. Ezek alighanem annak köszönhetők, hogy ő gyökeresen másképpen közelítette meg a problémákat, mint társai; tipikus emigráns-hozzáállás ez, a számkivetett, a deportált, a -más-, a -csak magára számító ember- mentalitása. Hitt igazában, mert hívő ember, de olyan hívő, aki a felvilágosodással, a racionalizmussal nem szakított soha. Bitó ésszel hisz.
A rendszerváltás után úgy döntött, a kalandot választja: hazajött. Itthon kétirányú tevékenységet fejt ki. Egyrészt - talán az Amerikában töltött évtizedek után erre kicsit megszomjazva - roppant intenzív társasági életet él. Másrészt pedig ifjúkori álmát megvalósítva: ír; cikkek, tanulmányok, esszék után és mellett regényeket is".
Részletek Bächer Iván A Könyv, másképpen című írásából (Népszabadság, 2012. január 2. 11. oldal)"

Tulajdonságok:
terjedelem: 260 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román