Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. szeptember 26. szombat
Boldog névnapot Jusztina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Fischer György, szobrász - Fájdalmak és rút szépségek
Fischer György, szobrász - Fájdalmak és rút szépségek

Fischer György, szobrász - Fájdalmak és rút szépségek

kiadó: Göcseji Múzeum
cikkszám: 11193375
ISBN: 9789637205736
megjelenés: 2017-11-30
készlet: Raktáron
Ár: 6300 Ft
webes rendelés esetén: 5670 Ft
 
Leírás:
A képes albumban a szobrászművész munkáiról csaknem száz műtárgyfotó látható. A művészetét összefoglaló életrajzi írás és művészeti tanulmány magyar és angol nyelven is nyomtatásba került. Életének legfontosabb állomásait, köztéri szobrait, kiállításait az adattár tartalmazza.
Fischer György bronz kisplasztikáinak döntő többsége a család tulajdonában van, köztéri alkotásai Zalaegerszegen és a megye több településén is megtalálhatók.

A Munkácsy-díjas szobrászművész kiemelkedő művészetszervező és művészetformáló szerepet játszott Zala megye és Zalaegerszeg kulturális életében. A megyeszékhelyen az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium művészeti tagozatának egyik megalapítója és tanára volt.

Születésének hatvanadik évfordulóján (2016-ban) az alkotásaiból a Göcseji Múzeumban nyílt retrospektív emlékkiállítás. A Fischer György szobrász című képzőművészeti album Zalaegerszeg önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap, a család és az adományozók összefogásával jelent meg,a művész halálának ötödik évfordulójára.

Tulajdonságok:
terjedelem: 140 oldal
borító: keménytáblás
nyelv: magyar-angol
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román