Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 22. péntek
Boldog névnapot Vince, Artúr nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Volt merszünk cselekedni - Emlékirat egy válságról és utóéletéről
Bernanke, Ben S. - Volt merszünk cselekedni - Emlékirat egy válságról és utóéletéről
Bernanke, Ben S.
Volt merszünk cselekedni - Emlékirat egy válságról és utóéletéről

kiadó: Napvilág
cikkszám: 11193389
ISBN: 9789633384114
megjelenés: 2017-11-30
Készleten
Ár: 5900 Ft
webes rendelés esetén: 5310 Ft
 
Leírás:
"Elnöki periódusom vége felé valaki feltette nekem a kérdést, hogy mi lepett meg a legjobban a pénzügyi válsággal kapcsolatban. »Maga a válság« - válaszoltam. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyáltalán nem vettük észre, hogy mi történik. A kirakós játék legtöbb darabját láttuk, még ha nem is igazán tisztán. De nem értettük - »nem tudtuk elképzelni«, talán ez a jobb kifejezés -, hogy ezek a darabok miként idézhetnek elő egy olyan válságot, amely összehasonlítható a nagy gazdasági világválság nyitányát jelentő pénzügyi válsággal, sőt - sokak szerint - annál még súlyosabb is lehetett."

BEN BERNANKE, akit a Princeton professzoraként az 1929-1933-as nagy gazdasági világválságról írt nagy hatású tanulmányai alapján gyakran csak úgy emlegettek, mint a "válságok tudorát" 2006-2014 között volt az amerikai jegybank, a Fed elnöke. Ebben az időszakban bontakozott ki a mostani nagy pénzügyi gazdasági válság, ebben az időszakban érte el a csúcspontját majd ebben az időszakban indult meg lassan a fellendülés.

A szerző visszaemlékezése azonban nem pusztán ennek a folyamatnak az eseménytörténete. Nem is a bennfentesek jól értesültsége vagy a kulisszatitkok miatt izgalmas. Nem csupán az érdekes, hogy mi történik vele, és mi zajlik éppen a Fedben vagy az amerikai gazdaságban, hanem mindaz, amit a szerző közben végiggondol, ahogy feldolgozza mások érveit, és ennek során kialakítja saját álláspontját, majd meghozza döntéseit. Bernanke alapos, másokkal vitatkozó elemzése azért is egyedi, mert ő ott volt, a saját szemével látta. És mégsem vette észre. Nem szégyelli a tévedését, szembenéz vele, vállalja, hogy nem jól ítélte meg a helyzetet, nem tudta megfelelően összerakni a kirakós játék darabkáit. Nem játssza el a minden helyzetben bölcs mindentudót.

A könyv elsősorban közgazdaságtant, pénzügytant tanuló egyetemistáknak ajánlható, akár tankönyvként is használható. De azoknak az érdeklődőknek is szól, akik egyszerűen meg akarják érteni mi és miért történt ebben a zűrzavaros évtizedben. A helyzetek, a megoldandó problémák, a válságesemények nagyon hasonlók mindahhoz, amivel mi itt Európában, Magyarországon találkoztunk.
Bernanke zseniális pedagógus, ezért elemzéseit olvasva a nem szakmabeliek számára is érthetővé válik az adott probléma lényege, legyen szó bankműködésről, monetáris politikáról vagy gazdasági recesszióról.

Tulajdonságok:
terjedelem: 551 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román