Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. november 28. vasárnap
Boldog névnapot Stefánia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

E nagy tivornyán - Tanulmányok 1916 mikrotörténelméről
E nagy tivornyán - Tanulmányok 1916 mikrotörténelméről

E nagy tivornyán - Tanulmányok 1916 mikrotörténelméről

kiadó: MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont
cikkszám: 11193595
ISBN: 9789634160892
megjelenés: 2017-12-07
Utolsó darab!
Ár: 3200 Ft
webes rendelés esetén: 2880 Ft
 
Leírás:
A kötet az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetében 2016 júniusában megrendezett interdiszciplináris konferencia előadásainak válogatott és szerkesztett változatát tartalmazza: egy háromrészesre tervezett sorozat második darabja. A konferenciasorozat gondolata azon a belátáson alapul, hogy az első világháború egyedülálló fordulópontot jelent az európai művelődéstörténetben.

A második konferencia a háború percepciójában végbement fordulatot állította a középpontba, azt a - helyenként évekre elhúzódó - történelmi pillanatot, amikor a kezdeti eufória átadja helyét a fásultságnak, amelyből a művészet és kultúra területén két kiút kínálkozik: az eszképizmus és a radikális szembefordulás. 1916 novemberében mindössze két nap választja el a nemzetközi avantgárd egyik legpompásabb folyóirata, Kassák Ma című lapja első megjelenését és a Monarchia talán legjellegzetesebb kulturális terméke, A csárdáskirálynő budapesti bemutatóját. A jelenből menekülni kell: akár az elképzelt jövőbe, akár az elképzelt múltba.

Tulajdonságok:
terjedelem: 424 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román