Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 27. péntek
Boldog névnapot Virgil nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Jupiter holdja - DVD (16)
Mundruczó Kornél - Jupiter holdja - DVD (16)
Mundruczó Kornél
Jupiter holdja - DVD (16)

kiadó: Kultúrbarlang
cikkszám: 11193647
ISBN: 5999546338140
megjelenés: 2017-12-08
Nincs készleten
Ár: 1990 Ft
 
Leírás:
A Kultúrbarlang Ars Longa Mesterfilmek sorozatának 21. darabja

A Jupiter holdja a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant, meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre, amiben eddig hitt.

EXTRÁK: Így készült-angol felirattal is / WERK klipek

A Jupiter holdját Norvégia elsőszámú nemzetközi filmfesztiválján, Haugesundban a nemzetközi zsűri az Ökumenikus Filmdíjjal tüntette ki, indoklásuk szerint "eredeti, ambiciózus és egzisztencialista alkotás" született. A szakmai ítészek mellett a diákzsűri is a magyar filmet díjazta Haugesundban.
A párizsi Forum des Images-ban immár 23. alkalommal megrendezett L’Etrange filmfesztivál fődíjával jutalmazta Mundruczó Kornél alkotását szeptember közepén.
A belgiumi Ostende filmfesztiválján a magyar rendező csillagot kapott, olyan világhírű alkotók nyomdokaiba lépve, mint Charlotte Rampling, Mathias Shoenaerts és a Dardenne-fivérek.

Ugyanezen a fesztiválon a Jupiter holdja operatőrét is díjazták.
Rév Marcellt az operatőrök legnagyobb presztízsű nemzetközi fesztiválján, a macedóniai Bitolában is elismerték: a szakmai zsűri a Jupiter holdja operatőrét tüntette ki az Arany Kamera 300 fődíjjal, az indoklásban kiemelve Rév Marcell "megdöbbentő vizuális energiáját és kitűnő kreativitását".
Grúziában a Batumiban megrendezett nemzetközi filmfesztiválon szeptember végén pedig a Jupiter holdjában nyújtott alakításáért Merab Ninidze nyerte a legjobb színész díját.

Tulajdonságok:
Nemzetiség: magyar
Gyártási év: 2017
Rendező: Mundruczó Kornél
Főszereplők: Cserhalmi György, Jéger Zsombor, Merab Ninidze
Hangsáv: magyar
Felirat: angol, magyar
Játékidő: 123 perc
Képarány: 2,35:1
Gyártó: Kultúrbarlang
Korhatár: 16 év
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román