Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 30. péntek
Boldog névnapot Alfonz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Önlexikon - Kortárs magyar írók önszócikkei
Önlexikon - Kortárs magyar írók önszócikkei

Önlexikon - Kortárs magyar írók önszócikkei

kiadó: Cédrus
cikkszám: 11193876
ISBN: 9786158068635
megjelenés: 2017-12-16
készlet: Raktáron
Ár: 3990 Ft
webes rendelés esetén: 3591 Ft
 
Leírás:
Ez a sajátos lexikon olyan szócikkeket tartalmaz, melyeket maguk az írók fogalmaznak önmagukról, de lehetőleg nem önéletrajzszerűen, hanem a 3. személyű közlés - színlelt vagy valós - tárgyilagosságával, és nem is elsősorban a lexikonírás műfaji szabályai szerint: azaz lehet az önképalkotás polemizáló, önironikus, példázatszerű, vagy másféle módon szépirodalmi jellegű is.
Két éven át érkeztek szakaszos felkérésemre a játszi s a komoly magabemutatások. Jóval több, mint négyszáz levél indult kortárs költőkhöz, írókhoz, drámaszerzőkhöz. Kétszázharminchárom a válasz.
A meg-meginduló folyóiratközlések aztán immár kötet-összeállításba torkollottak: ez a gyűjtemény egyfajta kordokumentum is (lesz) egyszersmind.
A könyvben szereplők névsoráért egyedül én felelek. Tudatos a bármely tán elvárható-kívánatos kánontábor kerülése. (Tudatos ekként a megkeresésre választ se adó vagy hárító távolmaradók, "a hiányzók" lajstroma is?) Nemigen volt mérce a megjelent könyvek számossága, nem volt az ismertség foka sem. Vállalom a - remélem - felfedezés számba sorolható jelenléteket. látóhatárom törekedtem szövetségi tagnévsorokkal is tágítani. És hány alkotóra kellett bizton gondolni, kik szervezeteken kívül állnak...
És határainkon is túl.
A kicsit elhelyezőbb előszó pár mondatát bocsátottam ide hátra.
Szondi György

Tulajdonságok:
terjedelem: 526 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román