Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 22. csütörtök
Boldog névnapot Előd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Egy gang sarkából
Demus Gábor - Egy gang sarkából
Demus Gábor
Egy gang sarkából

kiadó: Szépmesterségek Alapítvány
cikkszám: 11193964
ISBN: 9786155355257
megjelenés: 2017-12-20
készlet: Raktáron
Ár: 2000 Ft
webes rendelés esetén: 1800 Ft
 
Leírás:
Demus Gabor verseskötete a panoramikus zajlás mentén szervesül lírai deltatorkolattá. Bő hordalékkal megkent árterülete az Ipoly miocén kori itatójától a Körútig terjed, de a nógrádi lapálytól a bérházak rengetegén át egészen Floridáig ér hullámverése. A költő kamaszként őspunk egy hajózási iskolában, és ebből a romantikus távlatból - miközben a vad folyam természetes csavargása látványosabb a szabályozott medernél - a kiépített kikötők biztonsága sem hiányzik (bár a terézvárosi szecesszió odúi épp annyira szilárdak, mint a löszfalba vájt madárfészkek). Költeményeiben az antropikus elv, az "őszintétlen humanizmus" képezi a fősodort. Iszap és arany, vályog és bronz. Mégsem az embertelen természet arat bennük diadalt, hanem a szerves, mellérendelő bőség, amivel villódzó tájak, ismerős sorsok, szóródó rokonok és magányos evezősök beszédfoszlányait teregeti szét önálló szigetekké szabdalva a hétköznapok kontinentális térképét. Kaotikus medrei végül egy eleven alakzatot rajzolnak elénk, miközben visszaúsztatnak az eshetőségek tarka óceánjába, ahol két világ - két ember - találkozása pont olyan, mint a Bering-szorosnál összeérő Kelet és Nyugat. Ez a sáv tavasz. Legyen szó a Széchenyi fürdőről vagy a Börzsöny rokonképződményeiról, bőven túlmutat a bőr szavain.
(Tolvaj Zoltán)

Demus Gábor
Balassagyarmaton született 1974-ben, újságírói és filozófiai diplomáit Budapesten és Miskolcon szerezte, jelenleg a fővárosban él és dolgozik.

Tulajdonságok:
terjedelem: 90 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Műút-Könyvek 036
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román