Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 19. kedd
Boldog névnapot Sára, Márió nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A hunok és az avarok fegyverzete, harcmodora az írott források alapján
Pintér-Nagy Katalin - A hunok és az avarok fegyverzete, harcmodora az írott források alapján
Pintér-Nagy Katalin
A hunok és az avarok fegyverzete, harcmodora az írott források alapján

kiadó: Balassi
cikkszám: 11194016
ISBN: 9789634560180
megjelenés: 2017-12-22
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
A nomád népek harcmodora kapcsán az írott források többsége elsősorban a könnyűfegyverzetű lovasság jelentőségét emeli ki.
A korabeli szerzők által sokszor használt toposzokat a modern kutatás is sokáig elfogadta. Az írott és régészeti források, valamint képi ábrázolások tüzetesebb vizsgálata során megállapítható, hogy e népek hadi repertoárja sokkal változatosabb volt, a könnyűfegyverzetű lovasság mellett rendelkeztek nehézfegyverzetű lovassággal, gyalogsággal és ostromtechnikával is.

A szerző célja a hun és az avar hadsereg fegyverzetére és harcmodorára vonatkozó írott források elemzése: egyrészt a vizsgált népek fegyverterminusainak összegyűjtése, értelmezése (esetenként régészeti anyaggal való összevetése), másrészt a harcmodoruk leírásának áttekintése. Különösen az olyan területekre összpontosít (például nehézfegyverzetű lovasság, gyalogság, ostromtechnika), amely egységeket eddig kevésbé hangsúlyozták a nomád népek esetében. A könyv az írott források általános ismertetésén kívül két nagy fejezetből áll, amelyekben a hunok és az avarok fegyverzetével és harcmodorával foglalkozik.

Tulajdonságok:
terjedelem: 224 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Magyar Őstörténeti Könyvtár 31.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román