Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 20. kedd
Boldog névnapot Vendel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Nyugtalan határvidék - Felemelkedő riválisok, sebezhető szövetségesek...
Grygiel, Jakub J. - Mitchell, A. Wess - Nyugtalan határvidék - Felemelkedő riválisok, sebezhető szövetségesek...
Grygiel, Jakub J. - Mitchell, A. Wess
Nyugtalan határvidék - Felemelkedő riválisok, sebezhető szövetségesek...

kiadó: Antall József Tudásközpont
cikkszám: 11194402
ISBN: 9786155559266
megjelenés: 2017-11-30
készlet: Utolsó darab!
Ár: 4500 Ft
webes rendelés esetén: 4050 Ft
 
Leírás:
"Miközben az Egyesült Államok az utóbbi években globális külpolitikai visszavonulót fújt, a Balti-tengertől a Dél-kínai-tengerig terjedő sávban három autoriter állam - Oroszország, Irán és Kína - egyre magabiztosabban próbálja újraéleszteni egykori birodalmát. A három feltörekvő hatalom, a régi dicsőség visszaszerzése közben, az Egyesült Államok - az amerikai befolyási övezet határvidékén elhelyezkedő - szövetségesei felé fordult.
Jakub Grygiel és Wess Mitchell a közelmúlt egyes külpolitikai történéseit, így Krím-félsziget orosz megszerzését új szemszögből értelmező könyve amellett érve, hogy a felemelkedő, revizionista hatalmak abban a reményben gyakorolnak nyomást a határvidék országaira - így például Oroszország Ukrajnára, Lengyelországra vagy éppen Magyarországra -, hogy Amerika valóban hanyatlik, ezért nem tesz érdemi válaszlépéseket, a szövetségesek pedig az egykori szuperhatalomban csalódva közeledni kezdenek feltörekvő szomszédjaik felé.
A nyugtalan határvidék egy új, átfogó, aktív amerikai külpolitikai stratégia szükségessége mellett teszi le a voksát. Egy olyan stratégia mellett, mely kelet-európai, közel-keleti és kelet-ázsiai szövetségesek hálózatával riasztja el a feltörekvő hatalmakat az agressziótól, és nem adja meg magát egy új, multipoláris világrend önbeteljesítő jóslatának."

Tulajdonságok:
terjedelem: 303 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Kiss Marcell
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román