Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ki a filozófus? - Magyar filozófiatörténeti tanulmányok
Perecz László - Ki a filozófus? - Magyar filozófiatörténeti tanulmányok
Perecz László
Ki a filozófus? - Magyar filozófiatörténeti tanulmányok

kiadó: Pro Philosophia - SZTE Klebelsberg Könyvtár
cikkszám: 11194477
ISBN: 9786068074153
megjelenés: 2017-12-07
Készleten
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
A magyar nyelvű filozófiai irodalom forrásai című könyvsorozat a magyar bölcseleti múlt feltárására vállalkozik. Régi magyar filozófusok művei, jelentékeny hazai bölcselők életművét értékelő monográfiák, a magyar filozófiatörténet részproblémáit elemző tanulmányok, a 19-20. századi magyar nyelvű filozófiai irodalom bibliográfiái, valamint tematikus szövegválogatások egyaránt helyet kapnak a sorozat köteteiben.

"Ki a filozófus? Azok a filozófusok, akik ebben a könyvben föltűnnek, valamennyien a skála két szélső pontja között foglalnak helyet. Nem a hétköznapi tudat színvonalán bölcselkedő műkedvelők, de nem is az európai bölcseleti hagyomány óriásai. A filozófia hazai művelésének kötetembe válogatott alakjai valamennyien azon igyekeznek, hogy a bölcseletet a magyar kultúra szerves részévé tegyék: közreműködjenek a filozófiai elmaradottság fölszámolásában, és kialakítsák a maguk filozófusszerepét. Nehéz munka ez, és bizonyos értelemben máig befejezetlen: tájainkon a filozófia ma is a nemzeti kultúra elmaradott területének, a filozófia művelése pedig gyanús foglalatosságnak számít. A könyvben elmesélt történeteim ilyenformán, mi tagadás, inkább kudarctörténetek."

Tulajdonságok:
terjedelem: 236 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: A magyar nyelvű filozófiai irodalom forrásai 15.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román