Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 22. csütörtök
Boldog névnapot Előd nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Duna utca
Terék Anna - Duna utca
Terék Anna
Duna utca

kiadó: Forum
cikkszám: 11195101
ISBN: 9788632310155
megjelenés: 2018-03-28
készlet: Nincs készleten
Ár: 2490 Ft
webes rendelés esetén: 2241 Ft
 
Leírás:
Az utóbbi évek költészetének kétségkívül egyik legérdekesebb hangja Terék Annáé. A most másodízben kiadásra kerülő Duna utca a Forum Könyvkiadó Intézet fiatal alkotók kéziratpályázatának 2010. évi díjnyertes alkotása, a 2011-es vajdasági Szép Magyar Könyv díjának nyertese, a költőnő pedig Sinkó Ervin Irodalmi Díjat érdemelt ki verseskötetéért. Terék Anna a Duna utca című kötettel olyat tesz, amire csak a legjobb lírikusok képesek: úgy kötődik a magyar irodalmi hagyományhoz és a kortárs lírai beszédmódhoz, hogy közben saját hangjából is a legtöbbet és a legjobbat tudja adni.
Patócs László

A szerző a verseket három ciklusba sorolta. Az első versciklusba a gyermekkor közegét, színtereit, emlékeit fikcionálja. A második versciklus verseit térbelileg a távolabbi, időbelileg pedig a fiatal felnőttkori kimozdulások idegenség- és felfedezésélményeinek összjátéka alakítja. A harmadik versciklusban siratóvers, tézisvers, illetve lélektani vers olvasható. A kötetet Antal László illusztrálta.

Tulajdonságok:
terjedelem: 125 oldal
borító: keménytáblás
illusztrálta: Antal László
megjegyzés: második, átdolgozott kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román