Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 23. péntek
Boldog névnapot KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A rózsa türelme
Asaf, Uri - A rózsa türelme
Asaf, Uri
A rózsa türelme

kiadó: Scolar
cikkszám: 11196009
ISBN: 9789632448961
megjelenés: 2018-05-31
készlet: Raktáron
Ár: 2450 Ft
webes rendelés esetén: 2205 Ft
 
Leírás:
Uri Asaf művészete a kortárs magyar líratörténet egyik különleges oltványa: nem kapcsolódik semmiféle áramlathoz, s boldog mozdulatlansága mintha kívül állna még az időfolyamaton is. Amolyan előd nélküli, mégis ősi beszéd ez, amely megrendítő erejét többek közt azzal alapozza meg, hogy gesztusaiban több ezer esztendős tudat- és tudásanyag párlatait őrzi és ragyogtatja. Uri Asaf gyengéd és mégis rendületlen költő: noha a művész, az ember - úgy tűnik - a senkiföldjén áll, mégis - ez bizonyos - mindenkihez szól. Ereje abban áll, hogy egzisztenciális alapkérdésekkel foglalkozik, a meditáció hangnemében fordul felénk, s ezért nem csak gyönyörködteti, hanem örökké tanítja az embert.

Uri Asaf költői varázserejét fokozza verseinek feltétlen komolysága, gnómikus rövidsége, merész vágású képei, bibliai és kabbalisztikus bölcsességgel való mély átitatottsága. A versek alanyát mintha a hétköznapokon is csodák segítenék át, s a konkrét látvány csak fel-felfrissítené folyton az emlék, a remény, a beteljesülés és a keserűség elemeit. A versek alanyisága rejtelmes és nyitott: az olvasó a szöveget csak saját tapasztalataira emlékezve veheti át.

Az egyik haszid rabbi pontosan leírja, miről ismerszik meg az igazi hívő (és az igazi költő sem áll távol a hívők közösségétől). Arról, hogy képes megsejtetni, mi a becsületes térdelés, a néma sikoly és a mozdulatlan tánc értelme.

Tulajdonságok:
terjedelem: 134 oldal
borító: keménytáblás
megjegyzés: ÜKH 2018
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román