Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 17. vasárnap
Boldog névnapot Antal, Antónia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Izrael az új népvándorlás korában - Naplók, riportok, esszék, interjúk 1984-2018
Kőbányai János - Izrael az új népvándorlás korában - Naplók, riportok, esszék, interjúk 1984-2018
Kőbányai János
Izrael az új népvándorlás korában - Naplók, riportok, esszék, interjúk 1984-2018

kiadó: Múlt és Jövő
cikkszám: 11196417
ISBN: 9786155480478
megjelenés: 2018-06-19
Készleten
Ár: 5778 Ft
webes rendelés esetén: 5200 Ft
 
Leírás:
Kőbányai János új kötetében összegyűjtötte az idén 70. életévébe lépett Izralről szóló írásait - riportokat, esszéket, naplókat, interjúkat. Ez a kerek születésnapos életéből is tekintélyes idő,- nemkülönben a magyar látószögéből, amely felöleli a késő Kádár-korszakot, majd a teljes rendszerváltás korát, annak mostani lezárásáig.

Izrael hetvenéves. Az egy ország számára oly rövid létezés 2018-ban mérhető számtani felén, harmincöt éve kapcsolódtam (sodródtam, vonzódtam és választottam) az "ős-új országhoz", hogy az új állam (haza) létezésének második félidejének (fél)hivatásos rögzítőként, és/vagy leginkább "kettős gyökerű" magyar zsidóként - a zsidó és a magyar nép elbeszélése szereplőjeként - váljak tanújává. Én? Nem inkább bennem annyi, kétezer éve innen elüldözött/vándorolt nemzedék? ("... ők fogják ceruzámat/ s én érzem őket és emlékezem") Féltőn, s nem elfogulatlan tanúként arra kerestem a választ - szerintem minden további krónikaírónak ez lesz aközponti kérdése -, hogy hogyan lehet megmaradni az ellentétes világhatalmak köszörűkövén a folyamatos szikrázásban és ütközéscsiszolódásban, ennyi milliárd ember csillapíthatatlan gyülölete ellenére, akik minden balsorsukat Izrael létében szocializálták? Ráadásul a világrend-felbomlásnak az ókorihoz hasonló folyamatában - mely rend a kétpólusú, a Szovjetunió és az Egyesült Államok egymást kiegyenlítő status quóján nyugodott. A rend éppen a krónikám kezdetén bomlott fel, és indította el számtalan háborúval az új felállás (vagy pusztulás) kezdő mozzanatait, s benne az újnépvándorlás korát.

Tulajdonságok:
terjedelem: 430 oldal
borító: keménytáblás
megjegyzés: ÜKH 2018
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román