Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Vonzások és (szín)választások a Magyarország-villamoson
Kőbányai János - Vonzások és (szín)választások a Magyarország-villamoson
Kőbányai János
Vonzások és (szín)választások a Magyarország-villamoson

kiadó: Múlt és Jövő
cikkszám: 11196452
ISBN: 9786155480485
megjelenés: 2018-06-21
Készleten
Ár: 2018 Ft
webes rendelés esetén: 1816 Ft
 
Leírás:
Kőbányai János a 2018-as választásokat megelőző hónapokban, majd az eredmény-sokk után született (anti)politikai írásait gyűjtötte össze (legtöbbjük a Népszava Szép Szó rovatában jelent meg az események nyomában) - szinte a megírásukat követő percekben, míg az aktualitásuk melege ki nem hűl.

Ezek az írások spontán törtek fel a 2018-as választások körül, s előbb egy napilap hasábjain, majd az újság publikációs megkötéseitől felszabadulva, ebben a könyvben találták meg a helyüket - kiegészülve a most végérvényesen elkezdődött, de 2010-re visszadatálódott korszak vajúdását követő néhány mozzanattal és reflexióval. A szerző a magunk mögött hagyott harminc évet, a rendszerváltás éppen lezárult korát próbálja követni és megérteni. Kiemelni és láttatni a folyamatot, amely a szemünkelőtt - ezért nehezen láthatóan - homogenizálódott egy korszakká, hogy egy hosszú - szintén korszaknyi - elrendeződésután, új hős/apa figura arcéle mögül mutassa fel magát. A szerző riporteri-szociográfusi, sőt rockzene-kritikusi múltját és történészi jelenét mozgósította, hogy a még teljesen el nem tűnt idő nyomában járva ellopja a leülepedés történelmi távolságát, s olyan képet rajzoljon föl, ahogyan száz év múlva értékelik a magyar történelem 21. századeleji társadalomtörténetét - nyomatékos hangsúllyal az "új népvándorlás korá"-ra adott válaszaival.

Tulajdonságok:
terjedelem: 224 oldal
borító: puhatáblás
megjegyzés: ÜKH 2018
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román