Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 30. hétfő
Boldog névnapot András, Andor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Balatoni nyár - Írófényképek az 1950-es, '60-as, '70-es évekből
Balatoni nyár - Írófényképek az 1950-es, '60-as, '70-es évekből

Balatoni nyár - Írófényképek az 1950-es, '60-as, '70-es évekből

kiadó: Petőfi Irodalmi Múzeum
cikkszám: 11196610
ISBN: 9786155517334
megjelenés: 2018-07-04
Nincs készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
Hol és hogyan nyaralt a Balatonnál az 1950-es, ’60-as, ’70-es években a magyar író?

A kiállítás a fényképek segítségével keresi a választ ezekre a kérdésekre.

Talán nem meglepő, hogy a nyári kikapcsolódás ideje alatt íróink sem tettek mást, mint fürödtek, napoztak, horgásztak, vitorláztak, kirándultak, társas életet éltek a Balaton északi vagy déli partján, időt szántak családjukra, míg néhányan a nyaralás egy részét is írással töltötték.

Ha szeretné megcsodálni, hogyan tartja az evezőlapátot Ottlik Géza vagy Nagy László, hogyan ugrik hátast Juhász Ferenc, hogyan vitorlázik Mészöly Miklós, Örkény István, Déry Tibor, Sarkadi Imre és hogyan készít szódát Németh László - ne hagyja ki ezt a kiállítást!

A nyári hangulatot idéző tárlat több mint száz fényképet vonultat fel, köztük ismeretlen, eddig be nem mutatott balatoni fotográfiákat a múzeum fotóarchívumának gyűjteményéből és családi albumok mélyéről.

A fotók mellett az írók, költők Balatonhoz kötődő műveiből vett idézetek is olvashatóak, amelyekben a tájnak, a napsütésnek, a víznek, az itt szerzett élményeiknek, összességében: a balatoni nyaraknak állítanak emléket.

Azoknak a fotográfia és szépirodalom iránt érdeklődőknek a figyelmébe ajánljuk e kiállításunkat, akik szívesen utaznak vissza az időben, hogy bepillantsanak egy letűnt történelmi korszak - a Kádár-kor - irodalmat, kultúrát formáló szereplőinek nyári, balatoni hétköznapjaiba.

Tulajdonságok:
terjedelem: 128 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román