Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. október 28. csütörtök
Boldog névnapot Simon, Szimonetta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Békássy Ferenc összes műve
Békássy Ferenc - Békássy Ferenc összes műve
Békássy Ferenc
Békássy Ferenc összes műve

kiadó: Magyar PEN Club
cikkszám: 11197292
ISBN: 9789638978042
megjelenés: 2018-09-07
Nincs készleten
Ár: 5000 Ft
webes rendelés esetén: 4500 Ft
 
Leírás:
"Pár holdnyi területen édenkertet teremteni, egy házat tökéletesen széppé alakítani, jó és szép dolgokat írni, összehozni a jó és bölcs embereket, ezek mind hasznos tevékenységek. A rosszakaratú, a buta, a minden kiválóság nélküli ember, az egyensúlyozatlanok úgyis elrontanak akármiféle szisztémát és kultúrát, a jók és bölcsek pedig - csak szabadságuk legyen hozzá - úgyis jó életet tudnak teremteni maguknak bármilyen körülmények között is.
Az embereknek minden társasága feloszlik jó és rossz emberekre, a rossz tökéletlen, a jó lényegében tökéletes, azaz tökéletes kisebb vagy nagyobb arányokban. Jó lehet egy egyszerű paraszt, és jó: Blake. A mennyek országa a lelki szegényeké is lehet.
Az emberek intézményeire azonban ne adj semmit, a világot javítani soha sem lehet. Csak egyre törekedhetünk, hogy a jó és a bölcs emberek minél boldogabbak lehessenek, azaz: minél szabadabbak; de még ez is mellékkérdés, mert hiszen a fő nem a boldogság, hanem a jó élet."
Békássy Ferenc: Gondolatok naplója.

Tulajdonságok:
terjedelem: 701 oldal
borító: keménytáblás
szerkesztette: Weiner Sennyey Tibor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román