Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Isten jelenlétében élni
Jálics Ferenc SJ - Isten jelenlétében élni
Jálics Ferenc SJ
Isten jelenlétében élni

kiadó: Posticum
cikkszám: 11197550
ISBN: 9789730275551
megjelenés: 2018-09-21
Készleten
Ár: 2000 Ft
webes rendelés esetén: 1800 Ft
 
Leírás:
"Sok misztikus él közöttünk észrevétlenül. Vannak, akik tanítókká válnak, és utunkon Isten felé segítenek.
Napjaink kiemelkedő lelki mesterei közé tartozik Jálics Ferenc SJ, aki több évtizede odaadóan tanítja a szemlélődő élet útját. Ezt az igaz gyöngyöt életének küzdelméből és szenvedéséből hozta létre Isten.
Imamódszere egyszerre régi és új, megőrzi a hagyományt, és korunk kereső emberéhez igazítva fejleszti, hogy Krisztus titka, jelenlétének gazdagsága minél több ember számára elérhetővé váljon."
(Vízi Elemér SJ)

A szerzőről
Jálics Ferenc SJ
1927 november 16-án született Budapesten. Apja kívánságára katonai pályára lépett; hadapródiskolás, majd tisztjelölt volt. A II. világháború végét Németországban élte meg. 1946-ban tért vissza Magyarországra, leérettségizett, majd belépett a Jézus Társaságába. Két év múlva el kellett hagynia az országot. 1950-ben Pullachban nyelveket és irodalmat tanult. 1951–4 között a löweni Katolikus Egyetemen filozófiát hallgatott, majd 1955–6-ban Monsban magiszter. 1956-ban a rend Chilébe, egy év múlva pedig Argentínába küldte. Itt teológiát tanult, majd pappá szentelték. Ezután az argentíniai Cordobában töltött egy évet, majd a jezsuiták San Miguel-i teológiai és filozófiai fakultásán tanított dogmatikát és fundamentális teológiát. 1963-tól a jezsuita növendékek lelki vezetője és lelkigyakorlat-adó. 1968-ban megszerezte a teológiai doktorátust, utána professzorként tanított a salvadori egyetemen és a Buenos Aires-i Katolikus Egyetemen. A hetvenes évek elején két rendtársával együtt egy nyomornegyedbe költözött, hogy megossza életét a szegényekkel. 1976 májusában egy szélsőjobboldali katonai egység elrabolta és ismeretlen helyre hurcolta. Öt hónapon át tartották fogva. 1977-ben az Egyesült Államokban folytatta írói tevékenységét, Rocky Riverben élt "extra domum", közben sajátos módszert dolgozott ki a lelkigyakorlatok adására. Átköltözött Németországba, 1979–81 között Nürnbergben tartotta az új felfogású lelkigyakorlatokat, majd 1982–4 között Berlinben volt tercia instruktor. 1985-ben visszatért Nürnbergbe lelkigyakorlatokat adni. 1988 óta Griesben él, ahol folyamatosan tartja a lelkigyakorlatait.

Tulajdonságok:
terjedelem: 79 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román