Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 4. péntek
Boldog névnapot Borbála, Barbara nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A szellem sasmadarának hangja - Homília Szent János evangéliumának prológusához
Eriugena, Iohannes Scotus - A szellem sasmadarának hangja - Homília Szent János evangéliumának prológusához
Eriugena, Iohannes Scotus
A szellem sasmadarának hangja - Homília Szent János evangéliumának prológusához

kiadó: Sursum
cikkszám: 11198893
ISBN: 9786150036977
megjelenés: 2018-11-29
Készleten
Ár: 3800 Ft
webes rendelés esetén: 3420 Ft
 
Leírás:
Iohannes Scotus Eriugena, a kiemelkedő Karoling-kori teológus legjobban hagyományozott, kései műve egyfajta meditatio a jánosi prológus első tizennégy passzusáról, az Atyával egylényegű Ige-Isten világban és emberben való jelenlétének misztériumáról. A kódexek hangulatát idéző, korabeli illusztrációkkal díszített magyar kiadás Alácsi Ervin János és Németh Bálint fordítása mellett az eredeti latin szöveget is tartalmazza.

Idézet a könyvből:
A magasan szárnyaló madár hangja ez, de nem a testi lég, vagy az éter, vagy az egész érzéki világ fölött körözőé, hanem azé, amelyik a legbensőbb teológia sebes szárnyain, a legragyogóbb és legemelkedettebb szemlélődés belátásai által fölülmúl minden elméletet, fölötte áll minden létezőnek és nem-létezőnek. (...)
Így hát János, a szent teológus nem egyedül az elgondolhatók és kimondhatók fölött szárnyal, hanem bizony azon dolgok fölé ragadtatik, amelyek minden értelmet és jelentést fölülmúlnak. A lélek kibeszélhetetlen röpte által mindenek fölé emelkedik, egészen minden létező eredő elvének titkaihoz; és tisztán megkülönböztetve a Kezdetnek és az Igének, vagyis az Atyának és a Fiúnak fölfoghatatlan lényegfölötti egységét, csakúgy, mint lényegfölötti különbözőségét, elkezdi evangéliumát, mondván: "Kezdetben volt az Ige".


Tulajdonságok:
terjedelem: 120 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Alácsi Ervin János, Németh Bálint
nyelv: latin-magyar
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román