Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. június 19. szombat
Boldog névnapot Gyárfás nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Lélekenciklopédia III. kötet - Lélek a mítoszok világában
Simon-Székely Attila (főszerk.) - Lélekenciklopédia III. kötet - Lélek a mítoszok világában
Simon-Székely Attila (főszerk.)
Lélekenciklopédia III. kötet - Lélek a mítoszok világában

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11200581
ISBN: 9789636938611
megjelenés: 2019-04-03
Utolsó darab!
Ár: 8000 Ft
webes rendelés esetén: 7200 Ft
 
Leírás:
A Lélekenciklopédia négy kötete betekintést nyújt a világ nagy mítoszaiban, vallásaiban, a filozófiában, a tudományos és a paratudományos gondolkodásban meglévő lélekfelfogások világába. Sajátos tartalma folytán egyedülállónak tekinthető a magyar és nemzetközi tudományos és kultúrtörténetben, valamint az enciklopédikus szakirodalomban is. Az enciklopédia szócikkei az adott terület lélekábrázolásait, -értelmezéseit bemutató, több oldalt kitevő, érdekes, olvasmányos, a laikus olvasó számára is érthető tanulmányok.
A Lélekenciklopédia olyan tudástár, amely a lélekre vonatkozó összes képzetet ismerteti, illetve ezekkel kapcsolatban a szellem, lehelet, pszichikum, tudat, öntudat, eszmélet, éberség, tudattalan, tudatalatti, test, szív, élet, halál, újjászületés, halhatatlanság, szellemek, démonok, ördögök, túlvilág, égi világ, alvilág fogalmait is interdiszciplináris, sőt, multidiszciplináris (azaz néprajzi, filozófiai, pszichológiai, pszichiátriai, teológiai, antropológiai, természettudományos stb.) szemszögből vizsgálja.

A III. kötet a lélekkel és rokon fogalmaival kapcsolatban álló őskori, ókori európai, eurázsiai, egyiptomi, mezopotámiai és perzsiai mítoszokat, mitológiai rendszereket foglalja magában. Ily módon a kötet egyszerre tudományos monográfia, tanulmány, referenciaanyag, tankönyv és ismeretterjesztő munka is. A kiváló szerzők, lektorok és szerkesztők munkájának tulajdoníthatóan páratlan, egyedi alkotás, de azért is, mert a témában nem állnak rendelkezésre hasonló szakkönyvek, tankönyvek, oktatási segédanyagok, jegyzetek vagy elektronikus források. Ennek megfelelően az általános műveltséget formáló és pedagógiai hatékonysága kiemelkedő, mivel érdekes, olvasmányos és leíró jellege folytán az olvasó figyelmét leköti, ugyanakkor megragadó stílusban oktat, közvetít új ismereteket, információt mind a szakember, mind pedig a nem szakértő számára is.
A Lélekenciklopédiát emiatt a líceumokon, egyetemeken, kutatóintézeteken, vallási felekezeteken kívül még az emberiség csodálatos kultúrája iránt érdeklődő, általános műveltségű Olvasó figyelmébe is ajánlom.
Simon-Székely Attila

Tulajdonságok:
terjedelem: 1024 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Kallai Nóra
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román