Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 27. péntek
Boldog névnapot Virgil nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Istenismeret és Istenszerelem - A Misztikus Doktornak tulajdonított rövid...
Keresztes Szent János - Istenismeret és Istenszerelem - A Misztikus Doktornak tulajdonított rövid...
Keresztes Szent János
Istenismeret és Istenszerelem - A Misztikus Doktornak tulajdonított rövid...

kiadó: Sursum
cikkszám: 11201280
ISBN: 9786158127202
megjelenés: 2019-05-22
Nincs készleten
Ár: 3400 Ft
webes rendelés esetén: 3060 Ft
 
Leírás:
Keresztes Szent János értekezése a misztikus út lényegét és végső célját, módszereit és állomásait, gyümölcseit és akadályait mutatja be. Mit jelent az állító és a negatív módon elért Istenmegismerés? Miben áll Isten felfoghatatlansága? Miért fontos az élő hit és a természetfeletti erények gyakorlása? Hogyan lobbanhat fel bennünk az Istenszerelem lángja? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a kereszténység egyik legnagyobb misztikusának skolasztikus tömörséggel és világossággal megírt műve, mely első ízben olvasható magyar nyelven.

Idézet a könyvből:
"A keresztény hit nem elégszik meg Isten puszta megismerésével, amint azt korunkban egynémely hitehagyó véli, hanem az ember számára a hit világosságát és tetteit rendeli, mert ezek nélkül a hit halott, s legfőképpen minden tettek legmagasabbikát, melyet más teremtmény el nem érhet, vagyis a lélek Istennel való tökéletes egységét és Őbenne való átalakulását. Az ember erre teremtetett, elsőrendű célja ez, minden Isten által nyújtott természetes es természetfeletti eszköz e célból rendeltetett, amennyiben valóban ezt kívánjuk es óhajtjuk, s egyesülésen nem mást értünk, mint két dolog eggyé tételét, ahol pedig a léleknek es Istennek kell egységgé, ugyanazon dologgá válnia."

Tulajdonságok:
terjedelem: 136 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Szepesi Edit
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román