Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 27. péntek
Boldog névnapot Virgil nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Égető kérdések - Katolikus válaszok
Patsch Ferenc SJ - Égető kérdések - Katolikus válaszok
Patsch Ferenc SJ
Égető kérdések - Katolikus válaszok

kiadó: Jezsuita
cikkszám: 11201315
ISBN: 9789634420217
megjelenés: 2019-05-24
Készleten
Ár: 3200 Ft
webes rendelés esetén: 2880 Ft
 
Leírás:
"Az emberekkel való foglalkozásnak nincsenek határai. Ez a »piac« sohasem válik túltelítetté. Talán éppen ez az, amiben a szeretet leginkább különbözik az élelmiszertől, az iparcikkektől és az információtól: ha valódi szeretetről van szó (amely a Másikat tartja szem előtt), nem lehet betelni vele."

"Úgy tűnik, a folyamat befejezhetetlen: sohasem leszünk képesek létrehozni (és szabályok révén működtetni) olyan társadalmat, amelyben többé nincsenek kielégítetlen igények, és így további segítségre sincs szükség. A rendszerszintű hibákat pedig elsősorban olyan emberek tudják korrigálni, akikben megvan az érzékenység az emberi nyomorúság észrevételére. Ők pedig gyakran keresztények."

Európai identitás és politika, migráció, a világ és az egyház jövőjének kilátásai, spiritualitás, kultúrák és világnézetek párbeszéde... Olyan témák, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak - ha nyitott szemmel járunk a XXI. században, és felelősséggel tájékozódunk a globalizálódó világban. Mit gondol róluk a szerző, aki keresztény ember, jezsuita szerzetes? Véleményét, világlátását és állásfoglalásait személyes hite is befolyásolja. Csakhogy az nem ellentétes a józan ész meglátásaival, inkább kiegészíti és gazdagítja őket.

Tulajdonságok:
terjedelem: 295 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román