Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 23. szombat
Boldog névnapot Zelma, Rajmund nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Advocatus diaboli - Quine és a modális logika
Tuboly Ádám Tamás - Advocatus diaboli - Quine és a modális logika
Tuboly Ádám Tamás
Advocatus diaboli - Quine és a modális logika

kiadó: L'Harmattan - Magyar Filozófiai Társaság
cikkszám: 11201891
ISBN: 9789634145196
megjelenés: 2019-06-20
Készleten
Ár: 3990 Ft
webes rendelés esetén: 3591 Ft
 
Leírás:
Ha a hétköznapi és tudományos gyakorlatainkra gondolunk, akkor tagadhatatlan a modalitás, a modális kifejezések - úgy, mint szükségszerű, lehetséges, lehetetlen, esetleges - kulcsfontosságú szerepe. Modális kifejezések segítségével intjük egymást óvatosságra és figyelmeztetjük a másikat, a lehetőségekbe vetett hiteink késztetnek minket megbánásra, ez által pedig befolyásoló erővel bírnak erkölcsi érzéseinkre. Továbbá a különféle törvényszerűségek megfogalmazása során is modális kifejezésekre támaszkodunk, és a segítségükkel bástyázzuk körbe a legszigorúbbnak ítélt tudományainkat, a matematikát és a logikát. A könyvben Tuboly Ádám Tamás a modális kifejezéseket leíró logikának, a modális logikának a huszadk századi történetével foglalkozik, kiváltképp W. V. O. Quine logikai és filozófiai kritikáit veszi górcső alá és mutat rá arra, hogy azokat sokáig félreértették, így téves és félrevezető "bevett nézetek" alakultak ki. A kötet különösebb logikai előképzettség nélkül is olvasható, és igényt tarthat mindazok figyelmére, akik a huszadik századi logika és filozófia története iránt érdeklődnek.

TUBOLY ÁDÁM TAMÁS (1988, Nagykanizsa) az MTA BTK Filozófiai Intézetének Prémium Posztdoktori kutatója. Kutatási területe a logikai empirizmus története, illetve a modalitások filozófiai problémái.

Tulajdonságok:
terjedelem: 376 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Cogito könyvek 12.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román