Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 23. szombat
Boldog névnapot Zelma, Rajmund nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Extrodaesia Enciklopédia / Extrodaesia Encyclopedia
Horváth G. - Süveges R. - Zilahi A. (szerkesztők) - Extrodaesia Enciklopédia / Extrodaesia Encyclopedia
Horváth G. - Süveges R. - Zilahi A. (szerkesztők)
Extrodaesia Enciklopédia / Extrodaesia Encyclopedia

kiadó: Typotex
cikkszám: 11201899
ISBN: 9789634930495
megjelenés: 2019-06-21
Készleten
Ár: 3200 Ft
webes rendelés esetén: 2880 Ft
 
Leírás:
Ki merészel olyan térképet készíteni, amely megfoszt a tartózkodási hely evidenciájától? Ki hajlandó valami egészen mássá válni, a felismerhetetlenségig eltorzulni vagy megújulni?

Az extrodæsia olyan kapcsolódási pontokat hoz létre, amelyek intermediális hálózatában kalandozva feltárulnak előttünk az emberközpontúságot meghaladó világ peremvidékei. Ha van forma, amely az ilyen transzverzális mozgásoknak és határátlépéseknek megfelel, az az enciklopédia, különösen, ha újabb távlatok megnyitására törekszik. Az egyik tudományos szócikkről a másikra, az egyik vizuális betétről valamely prózaversre ugrás nem két elem közti mechanikus váltás, hanem teremtő összekapcsolás.

Egy enciklopédia természeténél fogva nem lehet egyetlen ember műve vagy egynyelvű, amiképpen nem merülhet ki materializálódott kiadvány voltában. Nincs olyan metakód, amely minden rész megértéséhez kulcsként szolgálhatna - az egyes elemek egymást értelmezik visszatarthatatlanul. Ahelyett, hogy az enciklopédia a világ leképezése lenne, a világ válik enciklopédiává.

Az xtro realm csapata 2017 óta kezeli kiemelt figyelemmel a posztantropocentrikus gondolkodás felforgató erejét, amely a jelenkor ökológiai válságának kontextusában nem is lehetne aktuálisabb.

Tulajdonságok:
terjedelem: 152 oldal
borító: puhatáblás
illusztrálta: Süveges Rita
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román