Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Csehszlovák iratok a magyar-szlovák államhatár kijelöléséhez (1918-1920)
Simon Attila szerk. - Csehszlovák iratok a magyar-szlovák államhatár kijelöléséhez (1918-1920)
Simon Attila szerk.
Csehszlovák iratok a magyar-szlovák államhatár kijelöléséhez (1918-1920)

kiadó: MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Törttud. I.
cikkszám: 11202211
ISBN: 9789634161745
megjelenés: 2019-07-17
Utolsó darab!
Ár: 3490 Ft
webes rendelés esetén: 3141 Ft
 
Leírás:
A mintegy száz csehszlovák diplomáciai dokumentumot tartalmazó kötet a magyar-csehszlovák államhatár kijelölésének folyamatába enged bepillantást. A cseh és szlovák levéltárakból összegyűjtött és magyar nyelven először közzétett források által az olvasó plasztikus képet kaphat arról, milyen elképzelések éltek a cseh és szlovák politikai elitben a szlovák-magyar államhatárt illetően, és hogyan sikerült elképzeléseiket a békekonferencián érvényesíteni. A közölt dokumentumok a csehszlovák nézőpontot közvetítik, és így az általuk felrajzolt kép is egyoldalú, ám mindenképpen megismerésre érdemes, hiszen bepillantást enged "a másik oldal" gondolkodásába, segít megérteni annak motivációját, cselekedeteinek mozgatórugóját. És persze segít abban is, hogy magunkat is tisztábban lássuk.

Simon Attila, az MTA külső tagja, a somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatója, a komáromi Selye János Egyetem tanszékvezető docense a szlovákiai magyarok két világháború közötti történetét kutatja. Főbb munkái: Telepesek és telepesfalvak Dél-Szlovákiában a két világháború között (2008); Egy rövid esztendő krónikája. A szlovákiai magyarok 1938-ban (2010); Az elfeledett aktivisták. Kormánypárti magyar politika az első Csehszlovák Köztársaságban (2013); Magyar idők a Felvidéken. Az első bécsi döntés és következményei (2014).

Tulajdonságok:
terjedelem: 229 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Magyar történelmi emlékek / Értekezések - Trianon-dokumentumok és -tanulmányok 3.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román