Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 26. kedd
Boldog névnapot Vanda, Paula nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A szépség szeretői - George Santayana és kortársai
Horváth Nóra - A szépség szeretői - George Santayana és kortársai
Horváth Nóra
A szépség szeretői - George Santayana és kortársai

kiadó: JATEPress
cikkszám: 11202667
ISBN: 9789633153918
megjelenés: 2019-08-23
Készleten
Ár: 3780 Ft
webes rendelés esetén: 3402 Ft
 
Leírás:
Könyvem főszereplői a szépség szeretői, a platóni értelemben vett szerelmesek,kiknek egész életét a vágyakozás, a szépségre és tökéletesre törekvés kormányozta.Nem hagyományos értelemben vett esztétikatörténetet írtam, hanem olyan egyéniéletutakat és elméleteket prezentáltam, melyeknek meghatározó alapeleme azantikvitáshoz való vonzódás, valamint a vallás - a görög vagy a keresztény -szenzualitáson alapuló élvezete. George Santayana (1863-1952), Fred Holland Day(1864-1933) és Edward Perry Warren (1860-1928) életművét, mely az égi Erósz általmeghatározott eszmének van alárendelve, egy létezésesztétika példázatainak tekintem. Írásom megközelítésmódját Michel Foucault, Alexander Nehamas ésRichard Shusterman állításai inspirálták, akiktől nem idegen "az élet művészetének filozófusai" terminus, és olyan életművek feldolgozása, melyek az önteremtő,önmegvalósító, filozofikus lét példázatai lehetnek. Kutatásaimban elsősorban azokraa - Harvard Egyetemhez és a bostoni kulturális élethez kötődő - filozófusokra ésművészekre koncentráltam, akik az Európában kibontakozó új művészeti-filozófiaiirányzatok tanításait átvéve új színt adtak az amerikai kultúra fejlődéséhez.
A Szerző

Dr. Horváth Nóra: filozófus, a győri Széchenyi István Egyetem oktatója és a Műhely című folyóirat szerkesztője. ASzegedi Tudományegyetem filozófia szakán végzett, majd aPécsi Tudományegyetem Filozófia Doktori Iskolaprogramjában szerezte meg Ph.D. fokozatát. Kutatásaiban azesztétikai életvitel filozófiai megközelítésének lehetőségeitvizsgálja.

Tulajdonságok:
terjedelem: 243 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Ikonológia és műértelmezés 16.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román