Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. szeptember 28. hétfő
Boldog névnapot Vencel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Szabadság és szolidaritás
Bokros Lajos - Szabadság és szolidaritás
Bokros Lajos
Szabadság és szolidaritás

kiadó: Élet és Irodalom
cikkszám: 11203189
ISBN: 9789638761392
megjelenés: 2019-10-03
készlet: Raktáron
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
Bokros Lajos pénzügyminiszterként, a megszorítás révén történő, világszerte neoliberálisnak minősített válságkezelés kidolgozójaként és végrehajtójaként ismerte meg a magyar - és a nemzetközi - közvélemény. Az olvasó figyelmébe ajánlott kötet egy másik Bokrost mutat be: az ország, a társadalom jövőjéért aggódó, felemelkedést szolgáló elképzeléseken dolgozó államférfit. Államférfit, akinek tudására, kormányzati elképzeléseire Magyarország ez idő szerint nem tart igényt. Sikeres reformkoncepció és sikeres stabilizáció van mögötte, mégis tartósan szabadságolja őt az ország. Ezért azután évtizedek óta tanít - a CEU-n és Kolozsvárt, tehát magyar állami egyetem sem tart igényt rá mint tanárra - és ír, így egész népének tanítja, mit kellene tenni ahhoz, hogy unokáink unokái már egy jobb, boldogabb országban éljenek. (Bauer Tamás)

Bokros Lajos három évtizede dolgozik, hogy hazánkban, Magyarországon is beköszöntsön az európai jólét és a kulturális felemelkedés korszaka, és hogy a télből átléphessünk a nyárba. Tetteit és írásait a felkészültséggel, a sokoldalúsággal és a világra nyitottsággal párosult konok következetesség jellemzi és jellemezte akkor is, amikor csapatban (például Fordulat és reform egyik szerkesztőjeként vagy a Horn-kormány pénzügyminisztereként) tevékenykedett, de akkor sem enged makacs elszántságából és megalapozott tudására építő hitéből, amikor akár egyedüliként száll szembe a sötétség erőivel.
(Csillag István)

Tulajdonságok:
terjedelem: 160 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román