Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 16. szombat
Boldog névnapot Gusztáv nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Story - A forgatókönyv anyaga, szerkezete, stílusa és alapelvei
McKee, Robert - Story - A forgatókönyv anyaga, szerkezete, stílusa és alapelvei
McKee, Robert
Story - A forgatókönyv anyaga, szerkezete, stílusa és alapelvei

kiadó: Filmtett
cikkszám: 11203193
ISBN: 9789730299496
megjelenés: 2019-10-03
Nincs készleten
Ár: 4990 Ft
webes rendelés esetén: 4491 Ft
 
Leírás:
A Story az egyik legfontosabb könyv a forgatókönyvírás témájában: a klasszikussá vált dialektikus, drámaelméletre alapozó forgatókönyv-megközelítést továbbviszi és a forgatókönyvet narratív struktúrájában fogja meg, különös hangsúlyt fektetve a nézőre tett érzelmi hatásra. McKee könyve kötelező olvasmánynak számít több filmes egyetemen is, eddig több mint húsz nyelvre fordították le.
"Senki nem képes megmondani, hogy mi eladható és mi nem, mi lesz kasszasiker és mi teljes fiaskó, mert ezt senki nem tudhatja előre. A hollywoodi bukások ugyanazon pénzügyi számítások alapján készülnek, mint a nagy kasszasikerek. Ebben a művészetben semmire sincs garancia. Ezért van az, hogy annyiran gyötrődnek azon, hogy 'betörjenek', hogy 'megcsinálják a szerencséjüket', vagy szenvednek 'kreatív nézetkülönbségek' miatt." Robert McKee 1984 óta tartja híres Story-szemináriumait szerte a világban. Temérdek hollywoodi filmkészítő tartja legfontosabb mesterének, inspirációforrásának az idén hetvenéves forgatókönyvírót, aki a mai napig konzultánsként több amerikai stúdió produkciójában. A Story az egyik legfontosabb könyv a forgatókönyvírás témájában: a klasszikussá vált dialektikus, drámaelméletre alapozó forgatókönyv-megközelítést továbbviszi és a forgatókönyvet narratív struktúrájában fogja meg, különös hangsúlyt fektetve a nézőre tett érzelmi hatásra. McKee könyve kötelező olvasmánynak számít több filmes egyetemen is, eddig több mint húsz nyelvre fordították le. A Story kötelező szakirodalomként szerepel számos neves amerikai és európai egyetemen filmes szakán. Elsősorban forgatókönyvírók számára íródott, napjaink legelismertebb ilyen tárgyú munkájaként tartják számon. 2000-ben elnyerte a legjobb nemzetközi mozgóképes szakkönyvnek járó díjat (International Moving Image Book Award). Elsődleges célközönségén kívül hasznosan forgathatják mindazok, akik rendezői, produceri ismereteiket szeretnék kiegészíteni, vagy filmkritikusként, filmelmélet-íróként szeretnék tökéletesíteni a forgatókönyvek felépítésével kapcsolatos ismereteiket - de minden irodalmár, drámaíró, dramaturg a polcára teheti, sőt, az is, aki csak egész egyszerűen kíváncsi a történet működésének titkára. "Hihetetlen reveláció és tisztánlátás, szenvedélyes előadásban." Mark Rydell, rendező (A rózsa, Vágyak vonzásában, Aranytó - Oscar-díj) "McKee az írás Stanyiszlavszkija." Dennis Dugan, író-rendező (New York rendőrei, Hill Street Blues) "...stimuláló, innovatív, felfrissítően praktikus." Lawrence Kasdan, író (A jedi visszatér, Több mint testőr), rendező (Silverado)

Tulajdonságok:
terjedelem: 356 oldal
borító: keménytáblás
fordította: Jakab-Benke Nándor, Zágoni Balázs
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román