Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. szeptember 28. hétfő
Boldog névnapot Vencel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az új fenyegetés - Az iszlám militáns mozgalom múltja, jelene és jövője
Burke, Jason - Az új fenyegetés - Az iszlám militáns mozgalom múltja, jelene és jövője
Burke, Jason
Az új fenyegetés - Az iszlám militáns mozgalom múltja, jelene és jövője

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11203497
ISBN: 9789636939427
megjelenés: 2019-10-22
készlet: Raktáron
Ár: 3700 Ft
webes rendelés esetén: 3330 Ft
 
Leírás:
Szíriától Szomáliáig, Líbiától Indonéziáig, Jementől az európai fővárosokig a militáns iszlám mind erősebbnek, elterjedtebbnek és fenyegetőbbnek látszik, mint valaha. Az Iszlám Állam és más csoportok, mint a nigériai Boko Haram jelentős katonai erőt, pénzt halmoztak fel, milliók felett uralkodnak, jelentős területeket tartanak ellenőrzésük alatt. Alcsoportjaik nőnek ki világszerte, nyugati dzsihadisták új nemzedékét is bevonva. Melyek ezek a csoportok, és voltaképpen mit akarnak? Mi köti őket össze, és miben térnek el egymástól? Hogyan értelmezzük az online aktivizmusra épülő taktikájukat és mellbevágó erőszakcselekményeiket?

A szerző a frontvonalban készített számtalan interjú és hatalmas forrásanyag alapján vág rendet a vélemények, az információk és tévinformációk halmazában, hogy tárgyilagos és kristálytiszta magyarázattal szolgáljon a fenyegetés természetéről. Megmutatja, hogy a militáns iszlám az elmúlt évek során drámai változáson ment keresztül: immár nem tekinthető "középkori" maradványnak, modern, dinamikus és stabil képződmény. S minden ellenkező látszat ellenére: tökéletesen megérthető.

Jason Burke riporter-újságíró, két évtizede foglalkozik a militáns iszlám problémáival, számos riportkörutat tett a Közel-Keleten és Dél-Ázsiában. Monográfiája jelent meg az Al-kaidáról, legújabb, A 9/11 háborúk című könyve "az elmúlt évtized megértésének foglalata" (Sunday Times).

Tulajdonságok:
terjedelem: 333 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Huppert Anna
sorozat: Oikumené Könyvek
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román