Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 20. szerda
Boldog névnapot Fábián, Sebestyén nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az állatok felszabadítása
Singer, Peter - Az állatok felszabadítása
Singer, Peter
Az állatok felszabadítása

kiadó: Oriold és Társai
cikkszám: 11204070
ISBN: 9786155981081
megjelenés: 2019-11-21
Nincs készleten
Ár: 2950 Ft
webes rendelés esetén: 2655 Ft
 
Leírás:
Az 1975-ben megjelent, 1990-ben átdolgozott, azóta sok nyelven sok kiadást megért Az állatok felszabadítása azt a tételt bizonyítja, hogy szenvedésre és örömérzésre képes nem emberi lényeket tárgyakként használni, természetes szükségleteiket semmibe venni éppoly erkölcstelen, mint bármely rasszista vagy szexista diszkrimináció. Különösen erkölcstelen az, ahogy a nagyüzemekben a "haszon­állatainkkal" bánunk: Yuval Harari szerint "ez talán a legsötétebb bűn, amit az ember elkövetett a történelme során". Az elkövetők azonban nem sötét bűnözők, hanem a saját köreikben többnyire igazságosságra törekvő emberek, akik készen kapják szüleiktől és változatlanul adják tovább gyermekeiknek a fajista előítéleteiket, s vásárlásaikkal és adójukkal olyan tevékenységeket tartanak fenn, amelyekkel fajunk érzőképes állatok tömegeinek elemi érdekeit áldozza fel saját jelentéktelenebb, sokszor csak vélt érdekeiért.
A filozófiai érveket a 20. század végi (és 21. század eleji) valósághoz kapcsoló 2. és 3. fejezet tárgyilagosan rögzíti a laboratóriumi és a mezőgazdasági állatok ember általi kizsákmányolásának letaglózó tényeit. Ma már tudjuk: ezt a zsarnoki alapállását az emberiségnek - ökológiai okokból is - fel kell adnia. Képesek leszünk-e meghozni az ehhez szükséges kollektív döntéseket? Első, döntő lépésként Peter Singer az egyéni döntéseinket igyekszik az érdekek egyenlő megítélésének irány­tűjéhez hozzáigazítani.

Tulajdonságok:
terjedelem: 284 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Garai Attila
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román