Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ember vezeti az embert Istenhez - Beszélgetés Bolberitz Pál professzorral
Szerdahelyi Csongor - Ember vezeti az embert Istenhez - Beszélgetés Bolberitz Pál professzorral
Szerdahelyi Csongor
Ember vezeti az embert Istenhez - Beszélgetés Bolberitz Pál professzorral

kiadó: Szent István Társulat
cikkszám: 11204229
ISBN: 9789632778488
megjelenés: 2019-12-02
Készleten
Ár: 2000 Ft
webes rendelés esetén: 1800 Ft
 
Leírás:
A Széchenyi- és Stephanus-díjas filozófiaprofesszor kötete beavat minket életének kevésbé ismert részleteibe is, beszél szüleiről, gyerekkoráról, tanítói és papi hivatásáról. A kötetet színes képmelléklet gazdagítja.

"Bolberitz Pál nagyon gazdag személyiség. Az érdeklődése fiatal korában is sokrétű volt. Tehetséges festőnek indult. Kispap korunkból őrzök is egy képet, amit ő festett. De leszámolt ezzel. A hívásra válaszolt. Valószínű, hogy a Jóisten azt gondolta, hogy sokkal inkább kiteljesedik az ő személyisége a papi szolgálatban, mint más területeken. Korunk deszakralizált világában a teológia professzora Istennel szembesít minket, aki a mérce. Az Isten azért hív bennünket, mert azt akarja, hogy megtaláljuk azt a helyet, ahol nekünk szolgálni kell. Bolberitz Pál a tanításban, a prófétai szerepben megtalálta azt a helyet, ahol el tudja mondani, hogy mi az Isten üzenete. Mert Isten üzen, csak mintha nem akarnánk érteni. Ő lefordítja nekünk Isten üzenetét."
Kozma Imre

"Sziporkázó intellektus. Fantasztikusan eredeti gondolatai vannak. Ugyanakkor mély, egyszerű lelkiség jellemzi, ami megragadja az embert. Óriási társalgó, remek a humora. De azt gondolom, talán még fontosabb az a lelkiség, az a teológiai tisztaság, ami őt a mindennapokban is jellemzi, s amely minket is ösztönöz, hogy az örökkévalóságra emelt tekintettel éljünk a világban."
Semjén Zsolt

Szerdahelyi Csongor a Ferences Sajtóközpont igazgatója és a Magyar Katolikus Rádió munkatársa. Táncsics- díjas újságíró, a Nagy Szent Gergely Lovagrend tiszti keresztjének tulajdonosa, korábban vatikáni diplomata. Számos püspökkel és jelentős egyházi személyiséggel készített interjúkötetet.

Tulajdonságok:
terjedelem: 128 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román